7 mei 2014 In de media

Vitesse verliest door laat doelpunt in Groningen

Vitesse heeft woensdagavond de eerste play-off wedstrijd tegen FC Groningen onverdiend met 1-0 verloren. In De Euroborg verloor de ploeg van Peter Bosz in de slotminuut door een doelpunt van Lorenzo Burnett.
Vitesse startte in Groningen met Dan Mori in de basis. In de aanvalslinie traden Renato Ibarra, Mike Havenaar en Zakaria Labyad aan. Christian Atsu startte vanaf het middenveld. Vanaf het eerste fluitsignaal nam Vitesse het heft in handen en dat leverde vooral veel balbezit op. De thuisploeg loerde vooral op de counter.  In de dertiende minuut had Vitesse een enorme mogelijkheid om op voorsprong te komen. Ibarra was door Rasmus Lindgren in de zestien meter onderuit werd gehaald waardoor Vitesse een penalty mocht nemen. Atsu miste de toegekende strafschop helaas. 
 
In de 24 ste minuut was Atsu weer dicht bij een treffer. Dit keer krulde de Ghanees de bal net naast. Vitesse maakte het spel in de Euroborg en FC Groningen loerde op de counter.
 
Meteen na rust was Richairo Zivkovic met een kopbal dicht bij de openingstreffer, maar Piet Velthuizen redde uitstekend. Vitesse probeerde wel, maar echt grote kansen waren schaars. Een schot van Labyad werd nog van richting veranderd en ging maar net naast.

Twee minuten voor tijd kwam FC Groningen enigszins tegen de verhouding in op voorsprong. Van der Heijden kreeg de bal niet goed onder controle waarvan Burnet optimaal profiteerde: 1-0. In de minuten die volgden werd niet meer gescoord.

Aanstaande zaterdag wordt de return in GelreDome gespeeld. Het duel begint om 18.45 uur.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: