25 oktober 2015 In de media

Vitesse verliest in GelreDome van Ajax

Vitesse heeft voor het eerst sinds januari een eredivisie wedstrijd in GelreDome verloren. Ajax was zondagmiddag met 1-3 te sterk. De Arnhemmers kwamen via Valeri Qazaishvili nog wel op voorsprong, maar dat bleek niet genoeg voor een overwinning.
Vitesse begon vlammend aan de wedstrijd en kreeg als eerste de mogelijkheid tot scoren. Vanaf een aantrekkelijke afstand mocht Baker een vrije trap nemen. Deze belandde in de handen van Ajax-doelman Cillessen. De Arnhemmers bleven in het eerste kwartier de gevaarlijkste ploeg. In de eerste vijftien minuten zorgde Oliinyk tot drie keer toe voor gevaar. Na een prachtige aanval schoot de aanvaller de bal in de handen van Cillessen. Even later was de Vitessenaar nog gevaarlijk met de hak en zag hij een zijn schot gekeerd worden door de Ajax-doelman.

In de 28e minuut was daar de eerste grote kans voor de bezoekers uit Amsterdam. Uit een lage voorzet kreeg Bazoer een schietkans. De doelpoging van de Ajax-middenvelder werd door een goede reflex van doelman Room gekeerd. De bezoekers bleven, zonder echt goede kansen te krijgen, wel aandringen. De Arnhemmers kwamen er wat minder aan te pas en hadden moeite met het Ajax-spel. De spelers gingen met een 0-0 ruststand de kleedkamer in. Na de rust ging het gelukkig een stuk beter voor de Arnhemmers.

In de 54e minuut kwam Vitesse op voorsprong. Vako haalde net binnen het strafschopgebied uit. De bal belandde via een Ajax-speler in het doel. Uit een standaardsituatie kwam Ajax in de 70e minuut op gelijke hoogte. Fischer scoorde voor de Amsterdammers. Drie minuten later kwam de uitploeg zelfs op voorsprong. Bazoer was dit keer trefzeker. Vitesse moest daarna opzoek naar de gelijkmaker. In 76e minuut schoot Oliinyk de bal uit een corner naast. Ajax was een minuut later dichtbij een 3-1 voorsprong. Bazoer schoot de bal op de paal.

In de 82e minuut probeerde Vako met een schot van afstand Vitesse op gelijke hoogte te brengen. De bal ging helaas over. Even later was Ajax dicht bij een doelpunt. Zo golfde het spel op en neer en was de slotfase erg spannend.Het waren de Amsterdammers die uiteindelijk aan het langste eind trokken. In de 86e minuut besliste Lasse Schöne de wedstrijd. Uit een voorzet van Hendriks scoorde de Ajacied de laatste treffer van de zondagmiddag. Bekijk hieronder de reacties van Rob Maas en Kelvin Leerdam.

Volgende week speelt Vitesse een uitwedstrijd tegen Excelsior. De eerstvolgende thuiswedstrijd van de Arnhemmers is op zondag 8 november. Vitesse treft dan AZ Alkmaar.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: