3 mei 2014 In de media

Vitesse verliest in Utrecht en gaat play-offs in

Vitesse heeft zaterdagavond met 2-1 verloren van FC Utrecht. Steve de Ridder (1-0), Zakaria Labyad (1-1) en Juan Agudelo (2-1) vonden het net.
Door het verlies en de andere uitslagen in de Eredivisie eindigt Vitesse dit seizoen op de zesde plek en speelt het volgende week play-off wedstrijden tegen FC Groningen.

In Utrecht had de thuisploeg de eerste mogelijkheid. Juan Agudelo ging alleen op Piet Velthuizen af, maar de doelman redde bekwaam. Na een half uur belandde een verdwaalde voorzet van rechtsback Mark van der Maarel op de lat. Niet veel later werd de lat aan de andere kant geraakt. Marko Vejinovic legde vanuit een corner de bal op het hoofd van Guram Kashia, maar de aanvoerder mikte net te hoog.

Tien minuten voor rust regende het ineens kansen. Eerst redde Velthuizen wederom keurig op een inzet van Agudelo. In de tegenaanval was een schot van Davy Pröpper bijna succesvol en de rebound van Bertrand Traore ging hard over. In de 38ste minuut schoot Jens Toornstra de bal hard voorlangs het Vitesse-doel. De thuisploeg kwam in de 40ste minuut op voorsprong. De Ridder tikte de bal van dichtbij handig door de benen van Velthuizen: 1-0.

Met een dubbele wissel (Labyad en Ibarra voor Leerdam en Havenaar) probeerde Vitesse de wedstrijd om te buigen. In de 68ste was het invaller Labyad die met een schot Robbin Ruiter verraste: 1-1. Kort na de gelijkmaker kwam een Agudelo een teenlengte te kort bij een scherpe voorzet. In de 78ste minuut sloeg FC Utrecht vanuit het niets toe. Agudelo reageerde het meest attent toen de bal in de kluts viel en schoof de 2-1 binnen.

Vitesse eindigt door het verlies in Utrecht op de zesde plaats in de Eredivisie. Woensdag 7 en zaterdag 11 mei vinden de play-off wedstrijden tegen FC Groningen plaats. Seizoenkaarthouders hebben gratis toegang voor het thuisduel op zaterdag 11 mei (aanvang 18.45 uur).