2 november 2014 In de media

Vitesse verliest in Utrecht: 3-1

Vitesse heeft zondagmiddag met 3-1 verloren van FC Utrecht. De Arnhemmers kwamen via Davy Pröpper nog wel op voorsprong, maar Chris Kum en Ruud Boymans (2x) bepaalden de eindstand op 3-1.
In een zonovergoten Galgenwaard kwam Vitesse al vroeg op voorsprong. FC Utrecht-doelman Jeroen Verhoeven schoot de bal in de voeten van Pröpper, die simpel wist te scoren: 0-1. Lang kon Vitesse niet van de voorsprong genieten, want een minuut later stond de gelijkmaker op het scorebord. Kum kopte een vrije trap van Yassin Ayoub bij de tweede paal binnen: 1-1.

Het spel golfde op en neer. Bijna profiteerde Kristoffer Peterson van een misverstand, maar Piet Velthuizen redde alert. Vitesse werd naarmate de eerste helft vorderde steeds sterker. In de 38e minuut was Denys Oliinyk dicht bij de tweede Arnhemse treffer. De linksbuiten tikte een voorzet van Marko Vejinovic tegen de paal.

Beide ploegen begonnen fel aan de tweede helft. Terwijl Vitesse meer grip op de wedstrijd leek te hebben, nam de thuisploeg in de 69e minuut de leiding. Rubio Rubin ging diep aan de rechterflank, legde de bal breed op Boymans die raak tikte: 2-1. Een minuut later schoot Vejinovic een vrije trap hard nog in de handen van doelman Verhoeven. Toch kregen de Arnhemmers geen echt grote mogelijkheden meer na rust en stond Abiola Dauda, ondanks het vele balbezit van de gasten, veelal op een eiland.

Een kwartier voor tijd kreeg FC Utrecht een strafschop. Arbiter Kevin Blom bestrafte een duel van Arnold Kruiswijk met zijn tweede gele kaart en een penalty. Boymans schoot zijn tweede treffer van de middag binnen: 3-1. Met het verlies tegen FC Utrecht komt er een einde aan de ongeslagen reeks (8 duels) van Vitesse.

Volgende week speelt Vitesse weer een thuiswedstrijd. Zondag 9 november komt Feyenoord op bezoek, aanvang 14.30 uur.