14 april 2024 In de media

Vitesse verliest kansloos van PSV

Vitesse heeft zaterdag met 6-0 verloren van PSV. Doelpuntenmakers aan de zijde van de Eindhovenaren waren De Jong (2x), Tillman, Ramalho, Bakayoko en Lozano.

Op zaterdagmiddag 13 april speelde Vitesse haar volgende wedstrijd in de Eredivisie. Op bezoek in Eindhoven, bij aanstaand landskampioen PSV. Voor vele spelers en stafleden is dit onderlinge duel een bijzonder weerzien. Onder andere Mathijs Tielemans, Nicolas Isimat-Mirin, Edward Sturing, Eloy Room en Peter Bosz hebben een verleden bij hun tegenstander van vandaag.

Hoofdtrainer Edward Sturing begon het duel ongewijzigd ten opzichte van de verloren wedstrijd tegen NEC. Om 16.30 uur trapte PSV voor het eerst af, deze zaterdag. De Eindhovenaren startten sterk, na drie minuten combineerde PSV er lustig op los en kreeg Tillman een uitgelezen kans op de 1-0. Doelman Eloy Room wist het schot knap te keren. In het kwartier dat volgde wist Vitesse prima stand te houden, alhoewel het zelf weinig aan voetballen kwam gaven de Arnhemmers amper iets weg.

Zoals wel vaker dit seizoen valt dan uit het niets de tegentreffer. Mica Pinto leek in de 28e minuut gemakkelijk de bal te onderscheppen, in het eigen strafschopgebied. De bal kwam echter voor de voeten van Til, die vervolgens gelukkig de bal voorzette op de volledig vrijstaande De Jong, 1-0. Nog geen twee minuten later was het weer raak voor de Eindhovenaren. Na een voorzet vanaf links kopte De Jong in eerste instantie nog op Room, de tweede rebound ging Tillman alsnog tegen de touwen, 2-0. Niet veel later werd het ook zelfs 3-0, Ramalho kon een corner zeer gemakkelijk en vrij binnenkoppen.

Na de rust bracht Sturing een wissel binnen de lijnen: Carlens Arcus verliet het veld voor Giovanni van Zwam. In minuut 53 was het weer raak voor PSV. De Jong legde de bal in de zestien terug op de inlopende Bakayoko, 4-0. Na een heleboel wissels, rond het uur, was het in de 64e minuut wederom De Jong met een doelpunt, zijn kopbal ging via Room en de lat binnen.

Het vervolg van de wedstrijd speelde zich met name af op het middenveld. In de blessuretijd zetten de Eindhovenaren nog eenmaal aan. Na een goede actie van Sergiño Dest en het verlengen van Tygo Land kon Hirving Lozano de zesde voor zijn rekening nemen. De wedstrijd eindigde zo in 6-0 voor PSV. Een kansloze middag voor Vitesse.

PSV vs Vitesse 5-0 (3-0)
28’ De Jong (1-0)
30’ Tillman (2-0)
37’ Ramalho (3-0)
53’ Bakayoko (4-0)
64’ De Jong (5-0)
90+2’ Lozano (6-0)

Scheidsrechter: Jeroen Manschot

Gele kaarten:
44’ De Regt (Vitesse)