11 februari 2024 In de media

Vitesse verliest na comfortabele voorsprong in Almelo

Wederom een cruciale wedstrijd voor Vitesse zaterdagavond. In Almelo was Heracles de tegenstander. Voor beide ploegen was het erop of eronder, maar helemaal voor Vitesse waren de punten meer dan welkom. In Arnhem wonnen de geel-zwarten eerder met 2-0. In Almelo liep de avond uit op een deceptie en werd het 3-2 voor Heracles.

Op het middenveld debuteerde huurling Paxten Aaronson (Eintracht Frankfurt) in de basis. Ook Melle Meulensteen kon weer starten, nadat hij tegen PEC Zwolle een hoofdblessure opliep. Voorin koos Edward Sturing voor Amine Boutrah, Mexx Meerdink en Anis Hadj-Moussa.

Dat het voor Heracles ook een belangrijke wedstrijd was, gaf de buitengewoon fraaie sfeeractie voor de wedstrijd wel aan. De supporters gingen aan beide kanten direct vol achter de ploeg staan. Het eerste schot op goal was van Amine Boutrah, na ruim tien minuten spelen. Hoewel de vleugelspeler kon afleggen, probeerde hij het zelf. De bal ging over. Ook aan deze wedstrijd begon Vitesse prima en zelfs bovenliggend.

Eindelijk wisten de mannen in het geel-zwart zichzelf ook snel te belonen. Na een mooie voorzet van Carlens Arcus kopte Kacper Kozlowski raak: 0-1, na iets meer dan twintig minuten voetballen. Nog geen paar minuten later schoot Melle Meulensteen fantastisch binnen: 0-2, met een poeier in de kruising. Het doelpuntenfestijn ging nog even door, maar dan aan de andere kant. In de 30e minuut was het alweer 1-2 door een doelpunt van Jordy Bruijn. Mica Pinto moest er na die goal direct geblesseerd af en werd vervangen door Enzo Cornelisse.

Met een vrije trap op de rand van de zestien, kon Mexx Meerdink binnenschieten voor de 1-3, maar zijn schot ging rakelings over. Met veel kansen was het al met al een vermakelijke eerste helft. Een flinke domper kwam er nog net voor rust: Nicolas Isimat-Mirin kreeg zijn tweede gele kaart en moest er met rood vanaf. De ruststand was wel in het voordeel van Vitesse: 1-2, maar met de nodige uitdagingen voor de tweede helft dus.

Beide teams voerden één wissel door na rust. Dominik Oroz kwam bij Vitesse in de ploeg voor Anis Hadj-Moussa. Bij Heracles bleef Navajo Bakboord in de kleedkamer achter en zijn vervanger was Bryan Limbombe. De Almeloërs voerden de druk na rust direct op in de elf tegen tien-situatie. De Arnhemmers moesten alle zeilen bijzetten. Toch lukte het Mexx Meerdink door te breken, maar zijn schot belandde op de vuisten van doelman Michael Brouwer. Eloy Room was net voor het uur van grote waarde aan de andere kant. Een levensgevaarlijke uitbraak van Heracles bleef zonder gevolgen. De corner die uit de actie voortkwam, leverde wel een doelpunt op. De voorsprong werd niet vastgehouden: 2-2 door Jizz Hornkamp in minuut 57.

Met nog een halfuur op de klok bleef Heracles aandringen. Van een comfortabele voorsprong werden het zo loodzware minuten voor de tien van Sturing. De man van de assist, Carlens Arcus, ging na ruim een uur van het veld en werd vervangen door Giovanni van Zwam. Van de Looi bracht met Mario Engels nog maar een aanvaller in de ploeg. Het betaalde helaas uit. In de 72e minuut was het Jizz Hornkamp die de 3-2 tegen de touwen werkte.

Vitesse wist in het laatste deel van de wedstrijd geen punt meer over de streep te trekken. Daardoor bleef het bij een uitermate teleurstellende 3-2.

Heracles Almelo – Vitesse 3-2 (1-2)
24’ Kozlowski (0-1)
27’ Meulensteen (0-2)
30’ Bruijn (1-2)
57’ Hornkamp (2-2)
72’ Hoogma (3-2)

Scheidsrechter: Bas Nijhuis
Toeschouwers: 11.834

Gele kaarten:
41’ Isimat-Mirin (Vitesse)
45’ Isimat-Mirin (Vitesse)

Rode kaarten:
45’ Isimat-Mirin (2x geel, Vitesse)