3 mei 2019 In de media

Vitesse verliest oefenduel vs PSV

Om de ingelaste competitiepauze te doorbreken, oefende Vitesse vrijdagmiddag in een besloten duel tegen PSV. De Eindhovenaren waren dankzij doelpunten van Trent Sainsbury, Cody Gakpo, Maxi Romero (2x) en Mohamed Ihattaren met 0-5 te sterk voor Vitesse.
De eerste grote kans voor Vitesse kwam van de voet van Tim Matavz. Na een opening van Martin Odegaard legde Thomas Buitink de bal breed op de spits. Goalie Jeroen Zoet moest zijn been strekken om een doelpunt te voorkomen. Niet veel later werd Matavz opnieuw in kansrijke positie gebracht. Na een uitstekende bal van Navarone Foor was het wederom Thomas Buitink die de bal klaar legde voor de Sloveen. Ditmaal vuurde hij recht op de keeper af.

Ook PSV kreeg mogelijkheden. Zo kon Donyell Malen ver doorlopen, maar stuitte hij uiteindelijk op Danilho Doekhi. Niet veel later was het Aziz Behich die de ploeg van hoofdtrainer Mark van Bommel bijna op voorsprong zette, maar Max Clark wist ternauwernood de bal van de achterlijn te halen. Verdedigers Maikel van der Werff en Rasmus Thelander moesten enkele minuten later ook ingrijpen nadat PSV gevaarlijk het zestienmetergebied binnendrong. In de 38e minuut viel de eerste treffer dan wel. Een hoekschop belandde op het hoofd van Luuk de Jong, Remko Pasveer tikte de bal nog weg, maar via Sainsbury was het toch raak: 0-1. Uithalen van Odegaard en Buitink belandde in de tribune, waardoor de Arnhemmers verzuimden op gelijke hoogte te komen. Op slag van rust vergrootte Gakpo de marge: 0-2.

De tweede helft begon kansrijk voor de Arnhemmers. Invaller Oussama Darfalou kwam recht tegenover doelman Eloy Room te staan, maar vergat te scoren. Romero deed niet veel later wel wat hij moest doen en zette een 0-3 voorsprong op het scorebord. Een prachtige bal van Max Clark leek Vitesse terug in de wedstrijd te brengen, maar via de onderkant van de lat ketste de bal uit het doel. Ihattaren was effectief en maakte de vierde treffer voor de Eindhovenaren. Na een overtreding van invaller Eduardo besloot de scheidsrecht de bal op de stip te leggen en tekende Romero voor de 0-5.

Voor Mohammed Dauda was ook nog een kans weggelegd, maar de bal verdween rakelings langs de paal. In de slotfase was het Van der Werff die de laatste kans van de wedstrijd kreeg. Na een voorzet van Alexander Buttner, schoot de verdediger van dichtbij over en zo bleef het 0-5 in GelreDome. Zondag 12 mei hervat Vitesse de competitie tegen De Graafschap (14.30 uur).