11 januari 2020 In de media

Vitesse verliest ook tegen MSV Duisburg op trainingskamp

Vitesse heeft de tweede oefenwedstrijd op het trainingskamp in Portugal ook niet weten te winnen. Tegen MSV Duisburg, met oud-Graafschapper Vincent Vermeij in de basis, werd het 3-1.
Edward Sturing startte met zijn beoogde basisopstelling, maar stuitte vooral op een stugge, fysieke, Duitse ploeg die fanatiek zingende supporters langs de lijn hadden staan. De Arnhemmers hadden veel balbezit en probeerden continue aan te vallen, maar tot echte kansen leidde het niet. Een bal op de lat van Lelieveld was het enige echte gevaar. 

Bij Duisburg creëerden ze ook niet veel kansen, maar schoot oud-Graafschapper Vincent Vermeij wel eenmaal net voorlangs. De ruststand was dan ook 0-0.

Bazoer breekt de ban
In de tweede helft waren er weinig wijzigingen aan Arnhemse zijde. Tim Matavz had deze week wat last van de enkel, hij speelde daarom maar 45 minuten. Thomas Buitink verving hem. En daarna kwam Vitesse meteen op voorsprong. Na 49 minuten stak Bryan Linssen met een goede bal Riechedly Bazoer weg, die knap in de verre hoek raak schoot: 1-0 voor Vitesse.

Duisburg slaat terug
Duisburg speelde daarna met 9 andere namen verder, maar dat zorgde voor een positief effect bij de Duitsers. Ze kwamen eerst via Daschner terug tot 1-1. Daarna volgde heel snel de 2-1 van Engin, die een strafschop binnen schoot.

Daar bleef het niet bij. Een voorzet vanaf rechts werd ook nog binnen gewerkt door de boomlange spits Sliskovic: 3-1. Daar bleef het bij en zo won Vitesse beide oefenwedstrijden niet. Tegen Servette FC gingen de Arnhemmers dinsdag ook al met 2-0 onderuit.

Opstelling Vitesse: Pasveer, Lelieveld, Doekhi, Obispo, Clark; Bero, Bazoer, Foor; Tannane, Matavz (46. Buitink) en Linssen.

Omroep Gelderland / foto’s SV

Hoofdsponsor: