30 juli 2014 In de media

Vitesse verliest van Chelsea (1-3)

Vitesse heeft met 1-3 verloren van Chelsea. In de Gelredome waren er veel bloedverbanden, met Chelsea-huurlingen in dienst van Vitesse en met Marco van Ginkel en Nemanja Matic ook weer voormalig spelers van de Arnhemse clubs bij de Engelse grootmacht.
Na drie minute kwam Chelsea op voorsprong. Diego Costa mocht vanaf de middenlijn alleen op Eloy Room af. Hij hield het overzicht en gunde het doelpunt aan de volledig vrijstaande Mohamed Salah. Vitesse kon vervolgens een aantal speldenprikjes uitdelen, voor een andere grote aankoop van Chelsea de 0-2 verzorgde. Cesc Fabregas werd overgenomen van FC Barcelona en krulde een vrije trap in de korte hoek.

Vlak voor de pauze was Kelvin Leerdam dichtbij de aansluitingstreffer, na een goede steekpass van Vejinovic. Het schot van Leerdam werd echter gered door Petr Cech. Na de pauze keerde Room niet terug onder de lat en mocht Piet Velthuizen zich bewijzen. De afgelopen jaren was hij de vaste keuze, maar Peter Bosz is er nu nog niet uit.

Ook Velthuizen moest een bal uit het net halen. Een kwartier voor tijd liep Diego Costa weer op het doel af, ditmaal schoof hij de bal af op voormalig Vitesse-huurling Nemanja Matic. In de laatste minuut kon Vitesse alsnog iets terugdoen. Leerdam kopte de bal door en Uros Djurdjevic kopte raak.

Soccernews / Foto’s SV

Hoofdsponsor: