8 februari 2024 In de media

Vitesse verliest van sc Cambuur en ligt uit de beker

De kwartfinale van de TOTO KNVB Beker is uitgelopen op een regelrechte deceptie. In Leeuwarden was eerstedivisionist SC Cambuur de tegenstander van de geel-zwarten. Vitesse verloor met 3-1 en heeft daarmee de halve finale van het bekertoernooi niet weten te bereiken.

Voorin kregen drie nieuwelingen een basisplaats van trainer Edward Sturing. Te weten spits Mexx Meerdink en vleugelspelers Adrian Mazilu en Anis Hadj-Moussa. Alle drie de aanvallers kwamen deze winter op huurbasis over naar Arnhem. Op het middenveld kon Kacper Kozlowski starten. Marco van Ginkel en Davy Pröpper ontbraken, net als Melle Meulensteen en Mathijs Tielemans.

Het eerste schot op goal was van Hadj-Moussa, in de negende minuut. De bal ging over. Voor een schot van Meerdink gold tien minuten later hetzelfde. Het zo goed als volle uitvak ging direct achter de ploeg staan en de toon werd gezet. Een paar minuten was het weer Meerdink die kon aanhalen, maar de bal werd door keeper Yanick van Osch gekeerd.

Ondanks het feit dat Vitesse domineerde in het begin van de eerste helft, had Daniël van Kaam de 1-0 op zijn schoen na een halfuur spelen. Het snoeiharde schot ging maar rakelings naast. Een paar minuten later was het wel raak. Een doelpunt van Milan Smit zorgde voor een teleurstellende 1-0 ruststand.

Bij aanvang van de tweede helft bracht Edward Sturing Amine Boutrah in de ploeg voor Adrian Mazilu. SC Cambuur ging ongewijzigd van start. Na tien minuten spelen had Meerdink de kans om de 1-1 in te koppen. Wederom ging de bal over. Na ruim een uur spelen werd het aan de andere kant bijna 2-0 tijdens een levensgevaarlijke aanval van SC Cambuur. Milan Smit was weer gevaarlijk en kopte op de lat. Trainer Henk de Jong bracht niet veel later Roberts Uldrikis in de ploeg voor Remco Balk. Edward Sturing verving Dominik Oroz, die geel op zak had, voor Thomas Buitink.

Het publiek in Leeuwarden begon er steeds meer in te geloven. De geel-zwarten zagen de minuten ondertussen wegtikken. In een ultieme poging om tot scoren te komen, kwam Gyan de Regt het veld in voor Kacper Kozlowski. Het was echter debutant Anis Hadj-Moussa die in de 79e binnenschoot na een mooie actie: 1-1. Nog geen paar minuten later lag de bal er alweer in aan de andere kant. De 2-1 werd gemaakt door Fedde de Jong.

Net voor tijd kwam ook de 3-1 op het scorebord na ingrijpen van de VAR. Smit tekende voor zijn tweede treffer van de avond door een strafschop strak in de kruising te schieten. Het bekeravontuur eindigde voor Vitesse in de kwartfinale.

SC Cambuur vs Vitesse 3-1 (1-0)
35′ 1-0 (Smit)
79′ 1-1 (Hadj-Moussa)
81′ 2-1 (De Jong)
88’ 3-1 (Smit)

Toeschouwers: 9.697
Scheidsrechter: Rob Dieperink

Gele kaarten:
59′ Oroz (Vitesse)
74′ Hendriks (Vitesse)
89′ Hadj-Moussa (Vitesse