19 augustus 2023 In de media

Vitesse verliest wedstrijd met twee gezichten van PSV

Vitesse heeft haar eerste thuiswedstrijd niet winnend af weten te sluiten tegen PSV. De formatie van Phillip Cocu wisselde een geweldige eerste helft af met een mindere tweede helft. De Arnhemmers kwamen via Marco van Ginkel op voorsprong maar gingen uiteindelijk ten onder dankzij doelpunten van Ismael Saibari, Yorbe Vertessen en Luuk de Jong.

Op zaterdagavond 19 augustus was het tijd voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Vitesse nam het in GelreDome op tegen PSV. Cocu opteerde voor twee wijzigingen ten opzichte van het gewonnen duel tegen FC Volendam (1-2). Zo vertrok Maximilian Wittek die vorige week nog in de basis stond. Zijn plek werd ingenomen door Enzo Cornelisse. Million Manhoef begon op de bank, waardoor Kacper Kozlowski op de rechtsbuiten positie startte. Ook aanvoerder Van Ginkel begon weer aan de aftrap.

Het kwik tikte de 28 graden aan toen scheidsrechter Bas Nijhuis afloot voor de aftrap. Na wat kleine speldenprikjes van PSV in de openingsfase was het Van Ginkel dat GelreDome na 18 minuten spelen in extase bracht. Na een prachtige aanval die opgezet werd door Mathijs Tielemans via Kacper Kozlowski, Arcus, opnieuw Kozlowski terecht bij van Ginkel, die op de juiste plek stond en binnen kon prikken. Het was de derde goal in drie opeenvolgende competitiewedstrijden voor de nummer 8.

De Eindhovenaren hadden veel balbezit en probeerde te domineren maar het waren de Arnhemmers die er opnieuw goed en gevaarlijk uitkwamen na voorbereidend werk van Amine Boutrah. De linksbuiten stuurde Van Ginkel weg, die net naast schoot. De bedrijvige Kozlowski bestreek de gehele rechterflank en kreeg een goede kans op de 2-0 ware het niet dat Ramalho het schot van de Pool kraakte. Vlak voor rust kreeg de club uit Arnhem nog een aantal kansen om de marge te verdubbelen maar de grootste was wederom voor Van Ginkel, die zijn inzet van de lijn gehaald zag worden na een goede voorzet van Arcus.

Het tweede bedrijf was amper drie minuten of Saibari trok de stand gelijk. De Arnhemse defensie stond niet goed op te letten toen de invaller werd weggestuurd en kon Eloy Room verschalken. Vlak daarvoor bracht oud-Vitesse trainer Peter Bosz drie invallers binnen de lijnen. Na een klein uur spelen kwamen Million Manhoef en Gyan de Regt binnen de lijnen. Invaller De Regt had zichzelf een verlaat verjaardagscadeau kunnen geven want hij had de 2-1 op zijn schoen. Zijn poging spatte echter uiteen op de lat. Aan de andere kant was het daarna wel raak. Vertessen ontving de bal van Joey Veerman en wist Room met een hard schot in de korte hoek te verschalken: 1-2.

De 1-3 kwam ook op het scorebord. Arcus trok aan de handrem en maakte een overtreding op Vertessen. Nijhuis kon niet anders dan naar de stip wijzen. De Jong bleef koel en verdubbelde de marge: 1-3. De formatie van Cocu gaf zich niet gewonnen en kregen nog goede mogelijkheden via Van Ginkel en Boutrah maar beiden kregen de bal niet achter Benitez. Mats Egbring en Giovanni van Zwam mochten in de laatste tien minuten hun officiële debuut maken. De stand veranderde hierna niet meer.

Op 3 september neemt Vitesse het in GelreDome op tegen AZ.

Vitesse vs PSV 1-3 (1-0)
19’ Van Ginkel 1-0
48’ Saibari 1-1
64’ Vertessen 1-2
70′ De Jong 1-3

Scheidsrechter: Bas Nijhuis

Toeschouwers: 14.876

Gele kaarten: Schouten (PSV)

Vitesse
Room (K); Arcus (83’ Egbring), Oroz, Isimat-Mirin, Cornelisse, Van Ginkel, Meulensteen, Tielemans; Boutrah (83’ Van Zwam), Kozlowski (58’ Manhoef), Hamulic (58’ De Regt)

PSV
Benitez (K), Teze, Ramalho (46’ Schouten), Sangaré, De Jong ©, Bakayoko (46’ Saibari), Boscagli, Veerman, Babadi (46’ Til), Van Aanholt (57’ Sambo), Vertessen (87’ El-Ghazi)

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: