8 maart 2019 In de media

Vitesse verloor dit seizoen thuis alleen nog van Ajax

Vitesse wil de opmars in de eredivisie vormgeven met een overwinning op Feyenoord, zondagmiddag. De Arnhemse club, vijfde op de ranglijst, overlegt nu een reeks van drie zeges op rij. Dit seizoen verloor de equipe van coach Leonid Slutskiy in GelreDome alleen van Ajax.
De Amsterdammers waren begin dit seizoen ook meteen veel te sterk voor Vitesse (0-4). Daarbij hield de Arnhemse club al acht eredivisie-thuisduels op rij geen clean sheet, zo heeft statistiekenbureau Gracenote berekend. De laatste keer dat de ploeg thuis de nul hield, was op 7 oktober tegen Heracles Almelo (4-0 overwinning).

Reeks
Vitesse won drie van de laatste vier thuiswedstrijden in de eredivisie tegen clubs uit Rotterdam. In deze reeks werd alleen verloren van Excelsior (1-2 op 17 februari 2018). Vorig jaar zegevierde Vitesse thuis met 3-1 tegen Feyenoord. Goals van Guram Kashia en Bryan Linssen (twee keer) maakten de openingstreffer van Tonny Vilhena ongedaan. Bilal Basacikoglu en Tyrell Malacia kregen een rode kaart van scheidsrechter Dennis Higler.

Feyenoord
Feyenoord pakt de punten dit seizoen vooral in de Kuip. In uitduels overlegt de Rotterdamse club slechte cijfers. De Zuid-Hollanders wonnen geen van de laatste vijf uitwedstrijden in de eredivisie (twee keer gelijk en drie keer verloren). De laatste uitzege dateert van 9 december bij FC Emmen (1-4). Feyenoord won dit seizoen in totaal pas drie duels buiten de Kuip in de competitie.

Feyenoord won eerder dit seizoen in Rotterdam wel met 2-1 van Vitesse. Matúš Bero zette de Arnhemse club nog wel op voorsprong, maar na rust maakte Eric Botteghin snel gelijk. Een vrije trap van Robin van Persie bezorgde de Rotterdamse club vervolgens de overwinning. Thomas Bruns, Danilho Doekhi (twee keer geel) en Van Persie ontvingen allen een rode kaart van arbiter Serdar Gözübüyük.

Vitesse kreeg dit seizoen al vijf rode kaarten. Alleen FC Utrecht (zes) en Feyenoord (ook zes) kregen er meer.

Linssen
Bryan Linssen (negen goals) heeft nog één doelpunt nodig om in elk van de laatste drie seizoenen in de eredivisie dubbele cijfers te bereiken. Dat is tot dusver alleen Gastón Pereiro en Fran Sol gelukt. Naast Linssen kan alleen Nicolai Jørgensen (Feyenoord) zich dit seizoen nog bij hen voegen.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: