3 mei 2014 In de media

Vitesse veroordeeld tot Play-Offs

Vitesse is op bezoek bij FC Utrecht tegen een nederlaag aangelopen. Hierdoor zijn de Arnhemmers veroordeeld tot het spelen van Play-Offs om Europees voetbal.
Vitesse was dit seizoen lange tijd titelkandidaat, maar vanaf de winterstop daalde het spelniveau en werden veel punten gemorst. Het zorgde er zelfs voor dat de Arnhemmers buiten de plaatsen voor direct Europees voetbal kwam te staan. Alleen een zege in Utrecht en puntenverlies van PSV tegen NAC Breda zou voor Vitesse plek vier betekenen, maar in Utrecht kwam de ploeg eigenlijk niet in de buurt van een zege.

Hoewel Vitesse meer balbezit had, was het Utrecht dat vlak voor rust op voorsprong kwam. De Domstedelingen lieten het initiatief aan Vitesse en wachtte op een foutje bij de ploeg van Peter Bosz. Steve De Ridder was in de veertigste minuut het meest attent en werkte de bal van een meter of zes achter doelman Piet Velthuizen. Utrecht ging zo met een verdiende voorsprong de rust in.

Agudelo redt Ruiter
Na de pauze kregen de Arnhemmers iets meer voet aan de grond in Stadion Galgenwaard. Vitesse kwam dan ook op gelijke hoogte, al was daar wel de hulp van Utrecht-doelman Ruiter voor nodig. Zakaria Labyad besloot in de 68e minuut om vanaf 25 meter uit te halen en produceerde een houdbaar schot. Ruiter tastte echter volledig mis en zag de bal vervolgens over de doellijn stuiteren.

Maar Vitesse slaagde er niet in om een punt over te houden aan het bezoek aan Utrecht. Jacob Mulenga stelde met een utistekend actie zijn collega-aanvaller Juan Agudelo in staat om de 2-1 te maken. De Amerikaan had weinig moeite om van dichtbij de 2-1 te maken. Vitesse had hierna geen veerkracht meer over, waardoor de ploeg is veroordeeld tot het spelen van Play-Offs om Europees voetbal.