17 januari 2018 In de media

Vitesse verpest het Sparta-debuut van Advocaat

Vitesse is goed begonnen aan de tweede seizoenshelft. Ondanks een zwakke wedstrijd won de eredivisionist uit Arnhem bij Sparta: 0-1. Matchwinnaar Mason Mount verpestte het debuut van Dick Advocaat.
Bij Vitesse verving Thomas Oude Kotte centrale verdediger Matt Miazga, spits Luc Castaignos kreeg een basisplaats in plaats van de licht geblesseerde Tim Matavz. Advocaat, voor het eerst als coach op de bank bij Sparta, stelde winteraanwinst Fred Friday op in de punt van de aanval. Aanvoerder Michel Breuer werd gepasseerd door de oud-bondscoach.

Slechte eerste helft
Vitesse speelde een slechte eerste helft. Het enig wapenfeit voor rust was een afstandsschot van Mason Mount. Sparta kreeg na een half uur spelen de beste kansen op de openingsgoal. Eerst schoot Ilias Alhaft centimeters naast het Arnhemse doel, daarna voorkwam Guram Kashia met een goede sliding de 1-0 van Robert Mühren.

Mount
In de tweede helft kreeg Vitesse iets meer controle over de wedstrijd. Mount zette de gasten uit een voorzet van Milot Rashica in de 64ste minuut op voorsprong: 0-1. Een kwartier voor het einde van het duel voorkwam doelman Remko Pasveer de gelijkmaker van Sparta. Het schot van Loris Brogno ging via de vingertoppen van de keeper tegen de lat.

In de slotfase was invaller Tim Matavz nog dicht bij de 0-2. Sparta-keeper Roy Kortsmit tikte het schot van de spits stijlvol uit de bovenhoek. Door de overwinning is Vitesse één plaats geklommen op de ranglijst. De Arnhemmers staan nu zevende in de eredivisie.

Sparta – Vitesse 0-1 (0-0)
64. Mount 0-1.

Scheidsrechter: Makkelie

Sparta: Kortsmit; Holst (89. Goodwin), Fischer, Chabot, Floranus; Dougall, Sanusi, Mühren (70. Ache); Alhaft (75. Verhaar), Friday, Brogno.

Vitesse: Pasveer; Dabo, Kashia, Oude Kotte, Faye; Serero, Bruns, Mount; Rashica, Castaignos (46. Matavz) en Linssen (84. Kruiswijk).