17 oktober 2021 In de media

Vitesse verslaat NEC met kleinste verschil in verhitte en rommelige derby

De drie punten in de eerste Gelderse derby sinds 2017 zijn een prooi geworden voor Vitesse. De Arnhemmers waren nipt te sterk voor NEC: 0-1. Nikolai Baden Frederiksen werd de matchwinner.

Vitesse-trainer Thomas Letsch koos in het hol van de leeuw voor de aanval door Yann Ghobo, Loïs Openda, Oussama Darfalou en Baden Frederiksen op te stellen. Dat leverde na een kwartier de openingstreffer op. Darfalou troefde Edgar Barreto af en legde de bal af op Baden Frederiksen, die doelman Mattijs Branderhorst verschalkte met een schot in de lange hoek.

Aan de Arnhemse openingstreffer zat wel een luchtje: Darfalou leek de bal met de hand te raken in het duel met Barreto, terwijl de bal mogelijk ook over de achterlijn was. In beide gevallen greep de VAR niet in. Even later was Vitesse-verdediger Jacob Rasmussen met een kopbal dicht bij de 0-2.

In de tweede helft werd NEC sterker en was het bij vlagen vrouwen en kinderen eerst bij Vitesse. Tegelijkertijd bleef de derby rommelig door het grote aantal overtredingen, opstootjes en kaarten. En aan beide kanten werd een bal van de lijn gehaald: Iván Márquez hield Eli Dasa van scoren af en Riechedly Bazoer deed hetzelfde bij Jonathan Okita.

Het slotoffensief van NEC leverde geen doelpunt meer op, mede door een wereldredding van Vitesse-doelman Markus Schubert. Door de beladen overwinning klimt Vitesse naar de zesde plaats in de Eredivisie. NEC staat elfde.

Bron: Voetbalprimeur-SV / Foto's: SV

Hoofdsponsor: