30 augustus 2018 In de media

Vitesse versoepelt regels kaartverkoop voor thuisduel met Ajax

Vitesse heeft de regels voor de kaartverkoop voor het eredivisieduel van zondag met Ajax versoepeld.
Mensen die via een seizoenkaarthouder een ticket hebben bemachtigd voor de wedstrijd in stadion GelreDome (aftrap 14.30 uur), hoeven bijvoorbeeld niet meer tegelijk met die persoon het stadionterrein te betreden. 

Vorig seizoen moest dat nog wel vanwege extra veiligheidsmaatregelen. Die werden doorgevoerd na eerdere problemen met bezoekende fans op de thuisvakken van Vitesse. Zo zaten op 23 april vorig jaar tijdens Vitesse – Feyenoord grote aantallen Feyenoorders tussen het Arnhemse publiek. Sommige Vitesse-supporters voelden zich vreemden in eigen stadion.

Voor de aankomende thuiswedstrijd tegen Ajax voert Vitesse nog een versoepeling van de verkoopregels door. Het is nu voor alle seizoenkaarthouders mogelijk vier extra tickets te kopen voor de eigen tribune. Supporters met een vast abonnement op de Edward Sturing-tribune (Noord) konden vorig jaar tegen Ajax maar één extra losse kaart bijbestellen voor hun tribune, die zich naast het uitvak bevindt.

'Controle blijft verder hetzelfde'

,,Omdat de wedstrijd van vorig jaar goed is verlopen, willen we nu alle seizoenkaarthouders de keuze geven vier mensen mee te nemen’’, zegt een woordvoerder van Vitesse. ,,Ook krijgt iedereen nu de kans op eigen gelegenheid naar de wedstrijd te gaan.’’ Vitesse vreest niet dat de minder strenge regels zondag tot extra Ajacieden op de thuisvakken leiden. ,,Voor de rest blijft de controle hetzelfde.’’

Of de soepelere regels ook gaan gelden voor andere risicoduels dit seizoen, waaronder die tegen Feyenoord, kan Vitesse nog niet zeggen.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: