22 november 2015 In de media

Vitesse verspeelt dure punten in Den Haag

Vitesse heeft tegen ADO Den Haag verzuimd de vijfde plek in de eredivisie weer over te nemen van aartsrivaal en komende tegenstander NEC. In Den Haag verspeelde de formatie van coach Peter Bosz tot twee keer toe een voorsprong: 2-2. Hierdoor wordt de confrontatie volgende week tussen Vitesse en NEC extra beladen.
Vitesse begon nog wel voortvarend aan het competitieduel met de laagvlieger. Al in de zevende minuut ontsnapte Sheran Yeini, die de geschorste Marvelous Nakamba op het middenvelder verving, aan de aandacht van de verdedigers van ADO. De Israëlische international rondde na een goede aanname op de borst beheerst af en bracht Vitesse met zijn eerste goal vroeg aan de leiding. Na die openingstreffer ontspon zich een mooi gevecht in Den Haag omdat ook de thuisploeg steeds meer aandrong. ADO-aanvallers Mike Havenaar (ex-Vitesse) en Kenji Gorré stuitten in kansrijke positie nog op doelman Eloy Room. Na ruim een half uur spelen werd de keeper van Vitesse toch geklopt. Ruben Schaken verschalkte de uitblinker met een diagonale schuiver. Nog voor rust stelde Vitesse orde op zaken. Lewis Baker sneed een vrije trap goed aan, zodat Kelvin Leerdam de bal slechts met zijn kruin hoefde te schampen om de Arnhemmers een nieuwe voorsprong te bezorgen(1-2).

‘De schlemiel’
Leerdam zou ondanks zijn eerste treffer van het seizoen de schlemiel worden. De linksback ging vijf minuten na rust samen met oud-teamgenoot Havenaar naar de grond. Arbiter Bas Nijhuis twijfelde, maar wees op advies van zijn assistent (die Leerdam zag vasthouden), alsnog naar de penaltystip. De strafschop werd feilloos benut door Timothy Derijck: 2-2. Vitesse speelde daarop een dramatische tweede helft en mocht uiteindelijk nog van geluk spreken dat het bezoek aan ADO een punt opleverde. Door de remise in Den Haag staat Vitesse plek vijf in de eredivisie af aan NEC. De aartsrivaal uit Nijmegen kan volgende week alweer achterhaald worden, als in Arnhem de eerste Gelderse derby van het seizoen wordt afgewerkt.
 

Sportnieuws.nl / Foto’s SV

Hoofdsponsor: