7 maart 2015 In de media

Vitesse verspeelt zege in slotfase

Vitesse heeft bij Heracles in de allerlaatste minuut een overwinning verspeeld. Avdic verpestte het Arnhemse feestje met zijn 1-1.
Dan Mori startte zoals verwacht in de basis bij Vitesse tegen Heracles. Hij verving centraal achterin aanvoerder Guram Kashia, die ontbrak vanwege een schorsing. Jan-Arie van der Heijden droeg daardoor de aanvoerdersband in Almelo.

De eerste mogelijkheid was voor de Arnhemmers. Het schot van Valeri Qazaishvili van ongeveer rand zestienmeter was echter een gemakkelijke prooi voor Heracles-doelman Castro.

Weer Qazaishvili

Vitesse probeerde de thuisploeg meteen onder druk te zetten en daar slaagde de formatie van trainer Peter Bosz ook in. Het leverde opnieuw een kans op voor Qazaishvili. Ditmaal zat er net een verdediger van Heracles tussen. 

Laatste zetje

Daarna zette Heracles fel aan. Verder dan een paar schotjes kwam het overigens niet. Lang duurde het offensief ook niet, want Vitesse kwam op voorsprong. Traore kreeg de treffer op zijn naam omdat hij de bal het laatste zetje gaf, terwijl het meer op een eigen goal van een van de Heracles-verdedigers leek.

Even later werd er weer gejuichd in het vak met Arnhemse fans. Maar de treffer van Davy Pröpper werd afgekeurd. Saai was het in die fase allerminst want Heracles leek daarna op gelijke hoogte te komen, maar de bal van Weghorst ging voorlangs. 

Vitesse voetbalde gemakkelijk en vergrootte bijna de voorsprong, maar Traore tikte de bal langs de verkeerde kant van de paal.

Heracles zet aan na rust

Direct na rust was er een enorme kans voor Brahim Darri (ex-Vitesse). De aanvaller schoot echter over. Vitesse kwam daarna even over druk te staan. Na ruim een uur spelen voorkwam keeper Castro van Heracles met een prachtige reflex dat Jan-Arie van der Heijden 0-2 kon maken. Daardoor bleef de thuisclub in de wedstrijd. 

Daarna had Traore opnieuw een kans om de marge op twee te brengen. Maar de tiener uit Burkina Faso zag weer zijn inzet weer net naast gaan.  Uiteindelijk was het dus Avdic die de zegereeks van Vitesse (zes overwinning op rij) beëindigde.
Heracles – Vitesse 1-10-1 Traore 22.
1-1 Avdic 90+3.

Opstelling Vitesse: Room; Diks, Mori, Van der Heijden, Achenteh; Pröpper, Vejinovic, Qazaishvili (71. Leerdam); Labyad, Traore (90+3. Djurdjevic), Oliinyk (71. Ibarra).
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: