9 september 2019 In de media

Vitesse versterkt zich met rechtsback Eli Dasa

Vitesse en Eli Dasa hebben de handtekeningen gezet onder een driejarig contract. De rechtsback uit Israël, die afgelopen donderdag nog voor zijn land uitkwam, komt transfervrijnaar Arnhem.
Dasa maakte in seizoen 2010|2011 zijn debuut in het betaald voetbal bij Beitar Jerusalem. Na vijf seizoenen bij Beitar Jerusalem stapte hij over naar Maccabi Tel Aviv, waar hij de afgelopen vier seizoenen actief was. Dasa speelde al meer dan 250 officiële wedstrijden en kwam ook uit in de UEFA Champions League en in vele wedstrijden in de UEFA Europa League. Daarnaast is hij veelvuldig international voor zijn land. Dasa nam afgelopen seizoen afscheid van topclub Maccabi Tel Aviv met het winnen van de landstitel.
 
Dasa over zijn avontuur: “In Israël heb ik fantastische en succesvolle jaren gehad. Nu, op 26-jarige leeftijd, wilde ik graag een buitenlands avontuur aangaan. Sheran Yeini vertelde mij alleen maar positieve verhalen over Vitesse. Spelers kunnen zich hier ontwikkelen en er wordt een speelwijze gehanteerd die mij ligt. Ik sta te trappelen om aan te sluiten en ik ga er alles aan doen om belangrijk te zijn voor de club.”
 
Technisch directeur Mo Allach: “Na de lucratieve maar last-minute transfer van Kara, was het duidelijk dat we op de backpositie nog iets wilden doen. We hebben zorgvuldig gehandeld en ons niet laten opjagen door de sluiting van de transferwindow, mede omdat we opties achter de hand hadden. Een belangrijke voorwaarde was dat de nieuwe speler fysiek gezien direct instap klaar diende te zijn. Met Eli halen we een complete verdediger binnen, die veel ervaring heeft in zowel nationaal als internationaal verband. Met de komst van Eli verruimen we onze defensieve mogelijkheden.”
 
Dasa speelde afgelopen donderdag de volledige wedstrijd, toen Israël het opnam tegen Noord-Macedonië (1-1). Maandagavond neemt Dasa het met zijn land op tegen het Slovenië van Vitesse-spits Tim Matavž. Ook dat duel staat in het teken van EK-kwalificatie.
 
Zodra de formaliteiten rondom de werkvergunning en overschrijving zijn afgerond, sluit Dasa aan in Arnhem.

Supportersvereniging Vitesse/Foto’s maccabi-tlv.co.il

Hoofdsponsor: