17 april 2021 In de media

Vitesse vertrekt zaterdag al: “Groep bij elkaar houden”

De selectie van Vitesse heeft zaterdag al koers gezet naar Rotterdam, waar het zondagavond de bekerfinale gaat spelen tegen Ajax. Volgens Johannes Spors, technisch directeur van de Arnhemse club die een duimpje opstak naar onze fotograaf tijdens het ‘uitzwaaimoment’ van de selectie bij stadion GelreDome, is de bekerfinale een mooie gelegenheid om iets extra’s uit de kast te trekken. Verder wil hij niet teveel veranderen ten opzichte van ‘normale’ wedstrijden.

“We hebben zoveel mogelijk de normale dingen gedaan om spelers niet uit hun ritme te halen”, legt Spors uit bij Omroep Gelderland. “In onze manier geloven we, het levert Vitesse namelijk ook een goed seizoen op tot nu toe. Maar we wilden voor deze grote wedstrijd wel iets extra doen en brengen daarom één nacht door in een hotel om de groep dicht bij elkaar te hebben. Om toch wat meer aandacht te hebben voor de spelers. Zonder dat het de balans verstoort. Het gaat om de juiste mix. Dat is waar je altijd naar zoekt. In Duitsland is het trouwens heel normaal. Ik ben dit dus gewend. Zelfs voor iedere thuiswedstrijd gaat de selectie van een Duitse ploeg in een hotel voor de beste voorbereiding.”

De 38-jarige directeur beleeft met zijn club een goed seizoen, gezien de vierde plaats in de Eredivisie en de plek in de bekerfinale. Hij beseft dat het succes ook een keerzijde kan hebben en dat spelers mogelijk hogerop gaan. “Ik ben daar nooit bang voor”, zegt Spors. “Het hoort bij mijn job en bij voetbal. Met Tannane praten we. Het is niet zeker dat hij vertrekt. Nu richt iedereen zich op het eind van dit seizoen. Daarna is er tijd genoeg. De markt moet nog op gang komen. Pasveer? Wij kijken naar verlenging met één jaar. Daar hebben we, zeker met wat oudere spelers, goede ervaringen mee. Het houdt de focus op de korte termijn. Dat is waar ik in geloof.”

Spors is sinds de zomer werkzaam in Arnhem en heeft opgemerkt dat veel spelers een contract hebben dat in 2022 afloopt. “Dat is in principe niet zo goed, beter is als het meer gespreid is”, zegt de 38-jarige directeur. “Er zijn drie scenario’s. Of we verlengen tussentijds, of ze gaan volgend seizoen gratis weg of spelers vertrekken naar een andere club. Ze zullen allemaal gaan voorkomen.” Onlangs werd het contract van trainer Thomas Letsch overigens al opengebroken en verlengd, tot 2023.

Bron: FCUpdate / Foto's: SV

Hoofdsponsor: