25 april 2021 In de media

Vitesse verzuimt grote stap richting Europa te zetten

Vitesse heeft zondag verzuimd om afstand te nemen van Feyenoord, de grootste concurrent in strijd om Europees voetbal. Ondanks een legio kansen voor met name spits Loïs Openda werd het 0-0 in Rotterdam.

Voor het eerst in lange tijd zat er weer publiek bij een wedstrijd van Vitesse. In De Kuip zagen 6500 fans dat de bezoekers zonder de geschorste Jacob Rasmussen en de geblesseerde Eli Dasa aan de aftrap stonden. Thomas Hajek en Dominik Oroz waren hun vervangers.

Openda mist kans op kans

Na een minuut stilte voor het overleden PSV-icoon Willy van der Kuijlen, begonnen beide ploegen stevig aan de wedstrijd. De eerste kansen waren voor de bezoekers, maar vooral Loïs Openda had zijn vizier niet op scherp staan. De Belg kon drie keer vrij doorlopen op het doel van Justin Bijlow, maar het lukte hem niet om de Feyenoord-doelman te verschalken.

Aan de andere kant van het veld miste Steven Berghuis een opgelegde kans. De Apeldoorner schoot vrij voor Remko Pasveer naast.

Na rust waren de grootste kansen voor Berghuis, maar de naar Ajax vertrekkende Pasveer bracht meermaals redding. Voor Vitesse kregen opnieuw Openda en Armando Broja de bal er niet in.

Een kwartier voor tijd moest Feyenoord verder met tien man, na een rode kaart voor Berghuis. De aanvoerder haalde Maximilian Wittek van achteren neer en kon vertrekken. Ook Wittek, die al speelde met een gebroken arm, kon niet verder.

Met een man meer lukte het Vitesse niet om gevaarlijk te worden. Oussama Tannane probeerde het nog een paar keer van afstand, maar zonder succes.

Verschil blijft twee punten

Door het gelijkspel houdt nummer vier Vitesse twee punten voorsprong op Feyenoord. Plek vier geeft recht op Europees voetbal, de vier ploegen daaronder spelen play-offs. Er zijn nog vier wedstrijden te gaan in de reguliere competitie.

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV