26 september 2015 In de media

Vitesse verzuimt te scoren in Friesland

Vitesse heeft zaterdagavond gelijk gespeeld tegen Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion bleef het 0-0.
Voor rust was Vitesse veel sterker en verzuimde het de kansen te benutten. Een doelpunt van Dominic Solanke werd afgekeurd. De spits stond buitenspel toen een schot van Lewis Baker via de lat en zijn lichaam over de doellijn ging.

Vitesse begon goed in Friesland. Al in de openingsfase waren er schietkansen voor Lewis Baker, die 'op tien' speelde, en aanvaller Denys Oliinyk. Heerenveen-verdediger St. Juste kon nog net voorkomen dat spits Dominic Solanke vrije doortocht had richting het doel van Heerenveen-keeper Erwin Mulder.

In verdedigend opzicht kende Vitesse geen problemen. Pogingen van de thuisploeg om vanuit de counter gevaarlijk te worden, werden in de kiem gesmoord. Na een kwartier kon Heerenveen-spits Henk Veerman uithalen, maar zijn inzet ging hoog over.

Kans voor Rashica

Vitesse bleef de bovenliggende partij. Na ruim twintig minuten spelen had Milot Rashica de kans om de score te openen. Na een fraaie dribbel was zijn inzet echter niet goed genoeg waardoor Mulder redding kon brengen voor Heerenveen.

Treffer afgekeurd

De Arnhemmers leken daarna op 0-1 te komen. Maar scheidsrechter Higler keurde de treffer af. Nadat Baker de bal op de lat schoot, verdween de bal namelijk via Solanke in het doel, maar de aanvaller stond buitenspel.

Kansen voor Vitesse, maar geen goals

Solanke was daarna gevaarlijk met een schot dat maar net over ging. De corner die daarna volgde leverde ook bijna een doelpunt op. Caner Cavlan van Heerenveen kon de bal op de doellijn nog net wegwerken. Ook Denys Oliinyk wist daarna niet te scoren. In kansrijke positie schoot hij tegen een tegenstander op.

Bij het rustsignaal trakteerde het Friese publiek de thuisploeg op een klein fluitconcert. Dat was een compliment voor Vitesse. Toch mocht de ploeg van trainer Peter Bosz niet tevreden zijn vanwege de 0-0 ruststand.

Slippertje

In de rust werd Milot Rashica vervangen door Renato Ibarra, die zijn plek rechts voorin innam. De eerste kans na de pauze was wederom voor Vitesse met een schotje van Oliinyk. Daarna speelde Heerenveen meer naar voren, zonder echt gevaarlijk te worden. Vitesse kwam vervolgens goed weg. Een slippertje van doelman Eloy Room werd niet afgestraft door Slagveer.

Aan de ander kant probeerde middenvelder Marvelous Nakamba het namens Vitesse met een schot vanuit de tweede lijn. De bal ging echter naast het doel van Mulder.

Vitesse kwam steeds minder in de buurt van het vijandelijke doel. Nadat Room een nuttige redding verrichtte, bracht Bosz de Braziliaan Nathan voor Oliinyk. In de slotfase ging een inzet van Solanke nog voorlangs.

Heerenveen – Vitesse 0-0

Opstelling Vitesse: Room; Diks, Kashia, Kruiswijk, Leerdam; Baker, Yeini, Nakamba; Rashica (46. Ibarra), Solanke, Oliinyk (80. Nathan).