22 december 2013 In de media

Vitesse verzuimt te winnen in Almelo

Vitesse heeft het nagelaten om zaterdagavond winterkampioen te worden. Op bezoek bij Heracles Almelo kwam de lijstaanvoerder van de Eredivisie met 0-2 voor in de eerste helft. Na rust kantelde de thuisploeg de wedstrijd: 2-2.
Mocht Ajax zondag winnen bij Roda JC, dan zijn de Amsterdammers de koploper tijdens kerst en oud & nieuw.

Het was snel raak in het Polman Stadion. Patrick van Aanholt stoomde op vanaf de linksbackpositie. Hij legde de bal voor zijn linkervoet en vervolgens vloog de bal in de lange hoek: 0-1. Na kansen over en weer maakte Lucas Piazon er 0-2 van in de 41ste minuut. De spits van de Arnhemmers schoof de bal bekeken in het doel. Heracles-verdedigers stonden erbij en keken ernaar.

Na rust was er een andere spelbeeld zichtbaar. De thuisploeg zocht de aanval. Dat loonde snel. Bryan Linssen maakte na 51 minuten de aansluitingstreffer. Vitesse gaf veel ruimte weg. Linssen kon een voorzet van Rosheuvel simpel binnenschieten. Heracles bleef na die goal de aanval zoeken.

Een klein kwartier voor tijd was het opnieuw Linssen die scoorde. Ook bij deze treffer werd hij vrij gelaten door de Arnhemse defensie; 2-2. Vervolgens ontstond een levendige slotfase. De kansen waren voornamelijk voor Heracles, maar de bal ging er niet meer in.

Vitesse kan door dit gelijkspel de koppositie verliezen. Ajax is zondag bij winst in Kerkrade winterkampioen. Heracles staat elfde in de Eredivisie.