16 april 2016 In de media

Vitesse verzuimt winst te pakken tegen Heracles

Vitesse heeft zaterdagavond voor de vierde keer op een rij geen zege geboekt in de eigen GelreDome.
Tegen Heracles Almelo leek de ploeg lange tijd wel op weg naar een driepunter, maar een strafschop na een ongelukkige handsbal van Sheran Yeini gooide roet in het eten voor de ploeg van Rob Maas.

Door de 1-1 puntendeling blijft het verschil tussen beide ploegen vier punten, in het voordeel van Heracles.

De fans van Vitesse zullen balen; van de uitslag en van het spel van de thuisploeg. Heracles begon namelijk sterker, combineerde makkelijk en kreeg via Ramon Zomer een uitstekende kans, uit een hoekschop. De verdediger kreeg de bal via Wout Weghorst, maar maaide uit de draai hoog over het vijandelijke doel. Vitesse was zo nu en dan wel dreigend, maar het bleef vanwege slordigheden in de passing steeds bij dreiging.

Vooral Milot Rashica was actief en hield continu meerdere verdedigers bezig, maar hij was vaak overijverig, waardoor hij steeds balverlies leed.

Dat Heracles wat frisser was, bleek wel heel erg uit een duel direct na de theepauze. Maikel van der Werff liet zicht volledig verrassen door de slim wegdraaiende Weghorst, maar de spits vond de buitenkant van de paal. Aan de overkant kwam Vitesse niet veel later op voorsprong, door geblunder in de Heracles-defensie. Mark-Jan Fledderus maaide volledig over een voorzet van Kosuke Ota heen, waarna het voor Rashica een koud kunstje was om de 1-0 binnen te schuiven.

Vitesse ging direct vrijer en met een stuk meer pressie voetballen, waar Heracles even geen antwoord op had. Rashica verschafte zichzelf al snel een goede kans, maar vond de vuisten van Bram Castro. Langzaam maar zeker knokten de Almeloërs zich terug in de wedstrijd en was er een aardige schietkans voor Fledderus. De linkspoot dacht zijn blunder bij de openingstreffer even te kunnen goedmaken, maar zijn poging rolde uiteindelijk net naast.

Desondanks was duidelijk te zien dat de verhoudingen anders lagen dan voor rust: zo kreeg ook Yeini een goede schietkans, die net naast het doel verdween.Naarmate de tijd begon te dringen voerde Heracles de druk op, maar daardoor ontstond er ook ruimte voor de Arnhemse counter: zo krulde Valeri Qazaishvili de bal net naast. De Vitesse-verdediging vertoonde weinig haarscheurtjes, maar toch kwam de gelijkmaker er tien minuten voor tijd: Yeini kreeg de bal ongelukkig op zijn arm, waarna Weghorst vanaf elf meter raak schoot.

In de hectische slotfase kwam Heracles nog het dichtstbij de overwinning, doordat Guram Kashia de bal tegen zijn eigen paal gleed, maar het leed van een nederlaag bleef Vitesse bespaard.
 

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: