5 mei 2015 In de media

Vitesse viert vrijheid: 70 jaar Airborne-herdenkingen

Vitesse heeft tijdens seizoen 2014|2015 zeventig jaar vrijheid gevierd. Airborne stond dit jaar in vele dingen centraal.
Het unieke Macron Airborne uittenue, de vele activiteiten bij Airborne Museum ‘Hartenstein’, op Fox Sports werd een documentaire over de veteranen Big Joe en Little Joe getoond en vele veteranen genoten van de Airborne-wedstrijd in september. Bij elke uitwedstrijd werd stilgestaan bij de 70 jaar vrijheid die Nederland geniet. De aanvoerder overhandigde elk duel een bijzondere Airborne-Vitesse vaan en voorafgaand aan elk uitduel werd bij een monument uit de betreffende stad stilgestaan.

In de week van Dodenherdenking en de viering van 70 jaar vrijheid blikt Vitesse elke dag terug op één van de vele aspecten waarop stil werd gestaan bij de vrijheid die wij nu kunnen genieten.

Maandag 4 mei, de dag van Dodenherdenking, stond Vitesse stil bij het Airborne Museum ‘Hartenstein’. Op de dag van de vele kransleggingen, bezocht Vitesse het museum in Oosterbeek. Ook voorafgaand aan elk uitduel bezocht Vitesse een monument in de betreffende stad om ook aldaar stil te staan bij oorlogsslachtoffers en om de vrijheid te vieren.

Na de laatste uitwedstrijd van de competitie, aanstaande zondag tegen Feyenoord, worden alle bezochte monumenten in één pakkend beeld samengevat.

Op onderstaande foto het oorlogsmonument in het centrum van Tilburg voorafgaand aan Willem II vs Vitesse.
 

Vitesse / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: