28 juli 2015 In de media

Vitesse vindt ophef over visum-rel overdreven

De berichtgeving van De Telegraaf dat Vitesse ternauwernood met een volledige selectie af kan reizen naar Southampton deze week, wordt door de clubleiding ontkend.
Het verhaal over een visum-rel wordt door de Arnhemse persvoorlichting afgedaan als een storm in een glas water.

Afgelopen donderdag reisden acht spelers van de Arnhemse club af naar Parijs, om een visum te krijgen voor het duel in de derde voorronde van de Europa League. Op vrijdagochtend, de vrije dag van de Arnhemmers, keerde de groep met daarin aanvoerder Guram Kashia (foto) en landgenoot Valeri Qazaishvili terug naar Nederland.

De Telegraaf meldt vanochtend dat Vitesse alle instanties raadpleegde en dat uiteindelijk Ajax en PSV de Arnhemmers tipten over Parijs. 'Dat is niet waar. Dit is een reguliere procedure', laat persvoorlichter Rob de Leede aan VI weten. 'Er was weinig tijd tussen de loting en het uitduel met Southampton. We hebben gekeken wat de snelst mogelijke manier was om de juiste stempels te krijgen. Eerder was dit Düsseldorf, nu was het Parijs.'

'De acht spelers zijn donderdag die kant opgevlogen, hebben vrijdagochtend hun visum aangevraagd en keerden vrijdagmiddag met hun paspoort en visum terug naar Nederland. In Parijs zit een visumkantoor dat zich specialiseert in visums voor topsporters en vips', vervolgt De Leede. 'Dit was voor ons de meest makkelijke manier. Nee, we zijn niet in paniek geweest. Geen moment. Of dit een storm in een glas water is. Ja, dat is het. Maar dat zijn we hier wel gewend.'

De spelers om wie het zou gaan zijn Kashia, Qazaishvili, Marvelous Nakamba, Danilo Pantic, Uros Djurdjevic, Renato Ibarra, Milot Rashica en Denis Olynyk. Donderdag neemt Vitesse het in het uitverkochte St. Mary’s Stadium op tegen het Southampton van manager Ronald Koeman in de derde voorronde van de Europa League. Een week later is de return in Arnhem.
 

VI / Foto’s SV – FB GK

Hoofdsponsor: