18 december 2017 In de media

Vitesse vindt vertrek van trainer Fraser voorbarig

De leiding van Vitesse vindt een vertrek van hoofdtrainer Henk Fraser aan het einde van dit seizoen ‘voorbarig’. Algemeen directeur Joost de Wit stelt dat de geplande evaluatie van begin januari gewoon doorgaat.
,,We praten in de winterstop”, verklaart De Wit desgevraagd. ,,Wij wachten af wat daar uit voortkomt. Wij lopen nu verder nergens op vooruit.”

De Wit erkent de strubbelingen in de top van Vitesse. Deze herfst kwam naar buiten dat Fraser zich ergert aan de bemoeienissen van de commissarissen Valeri Oyf en (in mindere mate) Yevgeni Merkel. De Russen willen het technische beleid bepalen. De inmenging ettert al sinds vorig seizoen, zo succesvol met de winst van de KNVB-beker. Naar aanleiding daarvan stapte Mohammed Allach dit najaar als technisch directeur op. Hij zette zijn loopbaan voort bij Maccabi Haifa.

De Wit herhaalt nog maar eens zijn standpunt ten aanzien van de situatie in Arnhem. ,,Bij elke club wordt gediscussieerd over voetbal. De commissarissen geven hun mening. Ze geven adviezen. In voetbal zit veel emotie.”

,,Maar bij Vitesse zijn de lijnen helder”, stelt De Wit. ,,Henk Fraser bepaalt hier de opstelling. En niemand anders. Marc van Hintum is de technisch directeur (op interim-basis tot juli, red.). En ik beheer de algemene zaken. De rolverdeling staat vast en ik zorg dat hier niemand over de schreef gaat.”

 
Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: