5 september 2021 In de media

Vitesse Voetbal Academie eindelijk weer van start

Komend weekend is het zover! Voor verschillende teams van de Vitesse Voetbal Academie gaat de competitie eindelijk weer van start. Vitesse O16, O15, O13 én O12 trappen het nieuwe seizoen allen af tegen Sparta Rotterdam. Vitesse O14 opent de voetbaljaargang tegen ADO Den Haag O14 en voor Vitesse O11 staat het Jan Bouman Toernooi in Vlaardingen op het programma.

Vitesse O16
Vitesse O16 trapt komende zaterdag het seizoen af in Rotterdam, waar het opmaakt voor een wedstrijd tegen Sparta Rotterdam O16. De ploeg van Patrick Ax is niet de enige ploeg van de Vitesse Voetbal Academie die het opneemt tegen de Rotterdammers.

Vitesse O15
Voor Vitesse O15 wacht namelijk ook de club uit Spangen. De leeftijdsgenoten openen het seizoen om 12.00 uur op Sportcomplex Nieuw Terbregge. Na Sparta Rotterdam wacht er een wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van NAC voor de jonge Vitessenaren.

Vitesse O14
Zaterdag 4 september staat Vitesse O14 vs ADO Den Haag O14 op het programma. De wedstrijd wordt om 14.30 uur afgetrapt op Papendal. De ploeg van kersverse vader Michael Jansen, zal er alles aan doen om het seizoen goed te starten.

Vitesse O13
Ook Vitesse O13 speelt zaterdag haar eerste wedstrijd van het seizoen tegen Sparta Rotterdam. Om 12.00 uur gaat de bal rollen op Papendal. Het team van Mitchel Jansen wil het seizoen graag inluiden met een overwinning op de Spartanen.

Vitesse O12
Zaterdag staat de ploeg van Jos Dietrich een beproeving te wachten tegen Sparta Rotterdam O12. Afgelopen seizoen was Vitesse O12 een ware doelpuntenmachine, toen het in vier wedstrijden maar liefst zeventig doelpunten wist te maken. Komend weekend mag het team van Dietrich laten zien of ze hier een mooi vervolg aan kunnen geven. De tegenstander is dus gewaarschuwd.

Vitesse O11
Voor Vitesse O11 staat er een toernooi op het programma bij SC Victoria’04 in Vlaardingen. In Zeeland bestaat het deelnemersveld onder meer uit FC Kopenhagen, Club Brugge, KAA Gent, Feyenoord, AZ en PSV. Dit is de eerste krachtmeting van het seizoen voor het team van Ken van den Broek.

Vitesse O10
Voor de jongste Vitessenaren stond een wedstrijd tegen PEC Zwolle O10 op de planning, maar dit duel is afgelast.

Programma Vitesse Voetbal Academie

Zaterdag 4 september
Sparta Rotterdam O16 vs Vitesse O16 | 12.00 uur
Sparta Rotterdam O15 vs Vitesse O15 | 12.00 uur
Vitesse O14 vs ADO Den Haag O14 | 14.30 uur
Vitesse O13 vs Sparta Rotterdam O13 | 12.00 uur
Vitesse O12 vs Sparta Rotterdam O12 | 9.30 uur

Zondag 5 september
Vitesse O11 Jan Bouman toernooi in Vlaardingen

Het is weer toegestaan om de wedstrijden te bezoeken op Papendal. De trainingsaccommodatie is geopend voor familie, scouts en andere voetballiefhebbers.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: