15 april 2020 In de media

Vitesse voetbal academie opnieuw internationaal gecertificeerd

Met trots kunnen we melden dat de Vitesse Voetbal Academie door de KNVB wederom bekroond is met de internationale status. Daarmee behoort de academie van Vitesse opnieuw en nog altijd tot één van de beste jeugdopleidingen van Nederland. De Vitesse Voetbal Academie behaalt de internationale status onafgebroken sinds seizoen 2014|2015.
Aloys Wijnker (Hoofd Vitesse Voetbal Academie) is erg blij met het rapport van de KNVB. “We werken er met zijn allen binnen de Vitesse Voetbal Academie keihard aan om het beste uit onze talenten te halen. Dat doen we met kwalitatief zeer goede trainers, maar vergeet ook de vele specialisten niet die er rond lopen op Papendal. Op het gebied van fysiologie, voeding, psychologie en ga zo maar door”, vertelt Wijnker.

“Met jongens als Yassin Oukili, Patrick Vroegh en Özgur Aktas hebben drie jongens uit de academie dit seizoen bovendien hun officiële debuut mogen maken. Daarnaast is er nog een aantal talentvolle jongens met de A-selectie mee op trainingskamp geweest naar Portugal. Dat zijn mooie voorbeelden”, aldus Wijnker. Maar de Vitesse Voetbal Academie mag nog niet tevreden zijn, zegt hij. “Er kan nog altijd heel veel beter en in de toekomst hoopt Vitesse daar de vruchten van te plukken. Al neemt het niet weg dat we hier met zijn allen heel blij mee zijn. Dat we de internationale status al zes jaar op rij weten te behalen, is iets om trots op te zijn.”

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: