26 februari 2017 In de media

Vitesse vol vertrouwen naar Sparta na zege op Go Ahead

Vitesse heeft zondag een goede generale beleefd voor de bekerwedstrijd tegen Sparta. De Arnhemse eredivisionist was in Deventer te sterk voor Go Ahead Eagles: 1-3.
Enige tegenvaller voor Vitesse was de blessure die doelman Eloy Room opliep. De keeper moest vanwege liesklachten in de 70ste minuut gewisseld worden. Daardoor maakte de Deen Michael Törnes zijn debuut in de eredivisie. Vitesse begon al zonder Adnane Tighadouini, die ook met liesklachten kampt. Navarone Foor startte daarom als vleugelaanvaller.

Bar slecht
De formatie van trainer Henk Fraser kwam in een bar slechte eerste helft na een half uur uit het niets op voorsprong via Ricky van Wolfswinkel. De spits frommelde de bal langs keeper Theo Zwarthoed, nadat Kelvin Leerdam de lange bal van Kevin Diks opnieuw voor de goal had bracht: 0-1. Voor de openingstreffer van de Arnhemmers had Eagles-spits Sam Hendriks al twee kopkansen verprutst.

Van Wolfswinkel had enkele minuten na zijn doelpunt recht op een strafschop. De aanvaller werd door doelman Zwarthoed zomaar met twee handen in de rug geduwd, maar arbiter Jochem Kamphuis zag er geen penalty in.

Fout
Vitesse verdubbelde de marge, wederom geheel onverwachts, in de 52ste minuut. Foor verschalkte keeper Zwarthoed met een geplaatst schot in de verre hoek: 0-2. De thuisploeg uit Deventer zette daarna wel aan, maar echt grote kansen bleven uit voor de ploeg van coach Hans de Koning. Pedro Chirivella was nog het dichtst bij een treffer. Zijn schot ging in de 55ste minuut maar net naast.

Milot Rashica maakte in de slotfase nog de 0-3 met een knal in de bovenhoek. Daniel Crowley redde in de 88ste minuut nog de eer voor Go Ahead. Zijn schot verdween dankzij een fout van doelman Törnes in het doel: 1-3.

Go Ahead Eagles – Vitesse 1-3 (0-1)
29. Van Wolfswinkel 0-1, 52. Foor 0-2, 81. Rashica 0-3, 88. Crowley 1-3.

Geel: Manu, Duits, Ritzmaier, Maatsen (GAE), Van Wolfswinkel (Vitesse).
Go Ahead Eagles: Zwarthoed; Groenbast, Fischer (71. De Kogel), Schenk, Ritzmaier; Chirivella, Crowley, Duits; Antonia, Hendriks (57. Marengo), Manu.
Vitesse: Room (71. Törnes); Diks, Kashia, Miazga, Leerdam; Baker, Nathan, Nakamba; Rashica, Van Wolfswinkel (86. Ali), Foor (80. Bütnner).