11 februari 2018 In de media

Vitesse vol vertrouwen op jacht naar Europees voetbal: ‘Rode kaart Bilal hielp ons’

Bij Vitesse waren ze zondagmiddag in de wolken na de winst op Feyenoord. Mede dankzij twee Rotterdamse rode kaarten en twee treffers van ‘ratje’ Bryan Linssen waren de Arnhemmers met 3-1 te sterk.
De Arnhemmers wonnen dankzij een treffer van Guram Kashia en twee doelpunten van Linssen, nadat Tonny Vilhena nog de 0-1 voor Feyenoord maakte. Bilal Basaçikoglu en Tyrell Malacia kregen een directe rode kaart namens de bezoekers. Voornamelijk de rode prent van de Turkse buitenspeler was cruciaal, aangezien Vitesse direct hierna op 2-1 voorsprong kon komen.

Vitesse-captain Kashia was blij met de rode kaart voor Feyenoord. 'De rode kaart hielp ons, daarna was de wedstrijd zo goed als voorbij. We scoren een minuut later en we speelden vol vertrouwen. Maar ook voor het duel voelde ik al dat we gingen winnen. We speelden goed en we verdienden de drie punten', aldus de verdediger, die zelf de gelijkmaker binnenkopte. 'Ik ben blij met mijn doelpunt. Matt (Miazga) en ik kunnen goed koppen en dat levert ons vaak doelpunten uit standaardsituaties op', vertelde hij aan FOX Sports.

Linssen
Ook de gevierde Linssen, die eerder in de week aangaf van zichzelf te verwachten belangrijk te zijn tegen Feyenoord, genoot van de zege. 'Het was een heerlijke middag. Feyenoord kon niet lekker voetballen en we wisten dat we deze wedstrijd konden winnen. We hebben de supporters vermaakt en ik denk dat ze een leuke middag hebben gehad. We moeten Europees voetbal halen en daar gaan we vol voor via de play-offs.' De kleine aanvaller maakte opvallend genoeg beide treffers met het hoofd. 'Ik heb een goede timing en daardoor win ik de duels. Zo verras ik verdedigers.'

'Ratje'
Trainer Henk Fraser was tevreden over het optreden van Linssen. 'Hij zou uitstekend in mijn tijd passen, hij is een ratje. Qua arbeid af en toe zuinig, maar hij heeft echt scorend vermogen.' De oefenmeester had ook nog lovende woorden voor Roy Beerens, die twee assists bij kon schrijven. 'Hij kan uit stilstand een waanzinnige voorzet geven. Hij is wel fit, maar hij is bezig nog fitter te worden. Geloof mij, hij kan nog veel meer dan hij vandaag heeft laten zien.'

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: