12 november 2019 In de media

Vitesse volgend seizoen op zoek naar nieuw Hoofd Vitesse Voetbal Academie

De wegen van Hoofd Vitesse Voetbal Academie Aloys Wijnker en Vitesse scheiden na dit seizoen. Wijnker heeft besloten zijn aflopend contract, dat loopt tot het einde van dit seizoen, niet te verlengen.
De komende tijd wordt benut om de toekomstplannen van de voetbalacademie vorm te geven en om daarbij het best passende nieuwe Hoofd Vitesse Voetbal Academie aan te stellen.
 
Wijnker begon bijna een jaar geleden in Arnhem. De oud-profvoetballer van onder meer Telstar maakte eerder al furore als Hoofd Jeugdopleiding bij AZ. Daarna was hij drie jaar werkzaam bij de Amerikaanse voetbalbond. Wijnker heeft in Arnhem een contract tot het einde van het seizoen, waarna de wegen dus scheiden.
 
Aloys Wijnker vertelt over zijn keuze: “Laat duidelijk zijn dat ik een prachtige baan heb en mij daarmee bevoorrecht voel. Maar mijn ambities reiken verder. Mijn tijd als Development Academy Director bij de Amerikaanse voetbalbond smaakt naar meer. Ik streef een rol na, waarin ik nog meer kan betekenen voor en bijdragen aan de voetbalwereld. Dat kan bijvoorbeeld als algemeen- of technisch directeur bij een BVO of in bepaalde voetbaltechnische functies bij de voetbalbond. Na jarenlange ervaring als Hoofd Jeugdopleiding en na mijn periode in Amerika en bij Vitesse heb ik het gevoel klaar te zijn voor die stap. Tot die tijd werk ik met buitengewoon veel plezier bij Vitesse. Ik blijf mij dan ook volledig inzetten voor Vitesse, daar zal geen twijfel over bestaan.”
 
Technisch directeur Mo Allach: “Natuurlijk is het jammer dat een uitstekende Hoofd Jeugdopleiding zoals Aloys vertrekt. Bij Vitesse werken we met mensen die ambities hebben en bezeten zijn van hun vak. Daarom begrijpen we volledig dat Aloys zijn ambities wil najagen. We zijn Aloys erkentelijk voor zijn inzet en zijn er van overtuigd dat hij zich tot het einde van het seizoen vol overgave blijft inzetten voor de club.”
 
Los van de zorgvuldige zoektocht naar een nieuwe Hoofd Vitesse Voetbal Academie, is de club continu bezig om de Vitesse Voetbal Academie verder vorm te geven en innovatie- en toekomstproof te maken. Allach legt uit: “We gaan onze voetbalacademie van top tot teen doorlichten. We gaan onder meer de visie, strategie en doorstroming analyseren. We willen de lat binnen de academie nog hoger leggen. Daarvoor hebben we een rendement gedreven academie nodig die innovatie- en toekomstproof is. Zo willen we de functieprofielen aanscherpen en kijken we naar een structuur die past bij onze vernieuwde plannen. Met deze ontwikkelingen in het achterhoofd, gaan we zorgvuldig op zoek naar een nieuwe Hoofd Vitesse Voetbal Academie, die deze richting kan implementeren.”

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: