19 februari 2021 In de media

Vitesse volop aan de slag met veld GelreDome

Vitesse maakte afgelopen donderdag bekend de grasmat van stadion GelreDome te gaan vervangen. Een nieuwe grasvloer moet de gewenste kwaliteit voor Vitesse brengen om zonder zorgen het seizoen  2020 – 2021 uit te spelen en succesvol te kunnen zijn.

De bestaande grasmat had veel te leiden onder de vochtige, ijzige weersomstandigheden en een drainageprobleem van de ondervloer. Dat laatste zal in de zomerstop opgelost worden.


Vitesse nam na de donderdagmededeling geen halve maatregelen. Vrijdag ging gelijk de schop in de grasmat en werd deze verwijderd. Na het prepareren van de ondergrond zal een nieuwe grasmat worden gelegd, die vóór de volgende thuiswedstrijd weer vol belastbaar is.

Voor de werkzaamheden is de GelreDome-bak naar buiten gerold, een element dat het Vitesse-stadion uniek maakt. Op de zandvloer waren vrijdag kleine plaggen met ijkpunten zichtbaar. Ook de bewateringsproeiers zijn gemarkeerd en afgezet om ongewenst beschadigen te voorkomen.


Komende week zullen de werkzaamheden onder ideale omstandigheden doorgaan. Het wordt zacht weer met later een paar fikse buien. Prima voor het hechten en laten groeien van een mooie, kwalitatieve grasmat voor de Arnhemse eredivisionist Vitesse.


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: