13 december 2013 In de media

Vitesse-voorzitter: stadion moet gewoon vol

De kerverse voorzitter van Vitesse, Bert Roetert, sprak zich vrijdag tegenover de pers uit over de ambitie van de club.
'We willen nog verder en we gaan ook verder', benadrukte Roetert de onder Merab Jordania ingeslagen weg naar de top. Daarbij is nog veel werk te verzetten wat betreft het vinden van een shirtsponsor en de toeschouwersaantallen.

Gewoon vol  
'Er moeten meer mensen op de tribune komen', aldus de preses. 'Als je bovenin voetbalt, moet het stadion gewoon vol zijn.' De voorzitter liet tegelijkertijd weten zeer tevreden te zijn met de trouwe achterban die altijd al naar GelreDome komt.

Chigirinskiy
Roetert, die als voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) officieel toezicht moet houden op het beleid, trad aan nadat hij met de nieuwe eigenaar Aleksandr Chigirinskiy had gesproken. De Rus is als enige aandeelhouder uiteindelijk de baas bij Vitesse. 'Wie betaalt, bepaalt', zo legde Roetert uit. Daarbij is overigens wel nauw overleg tussen Chigirinskiy, de RvC en de directie. De voorzitter kan zich goed vinden in de visie van Chigirinskiy. 'Een helder verhaal', aldus Roetert.

Jordania
De nieuwe voorzitter ging desgevraagd kort in op de positie van zijn voorganger Merab Jordania, met wie hij overigens nog steeds goed bevriend is. Jordania heeft na zijn terugtreden als voorzitter geen officiële functie meer bij Vitesse. 'Nee, hij heeft geen formele rol', zo bevestigde Roetert.

Omroep Gelderland TxT / Foto’s SV

Hoofdsponsor: