7 oktober 2013 In de media

Vitesse vraagt de KNVB om opheldering

Vitesse heeft zich niet op voorhand neergelegd bij de onder onacceptabele omstandigheden gespeelde wedstrijd ADO Den Haag – Vitesse op 2 oktober.
Het duel ADO Den Haag – sc Heerenveen kon zaterdagavond geen doorgang vinden. Een dag eerder keurde de KNVB het veld in Den Haag af.

Vitesse is het niet eens met het feit dat zij twee dagen eerder wel gedwongen werden om te voetballen op de abominabele grasmat in Den Haag.

Een melding over de staat van de grasmat en de keuring van het veld vanuit Zeist bleef uit en daar is de Arnhemse club niet blij mee. Vitesse benadrukt in een brief aan de KNVB dat het de wedstrijd tegen ADO onder protest heeft gespeeld. Vitesse beklaagt zich dat het niet betrokken is geweest bij de procedure en dat niemand van de KNVB de club informeerde. ‘Het is dat de mensen van ADO ons belden om over de staat van het veld te informeren, anders hadden wij van niets geweten.’

Vitesse heeft voorts vragen gesteld over het keuringsproces en heeft het keuringsrapport over de grasmat in Den Haag, welke is uitgebracht door een onafhankelijke partij ICA, opgevraagd.

"We hebben richting de KNVB een duidelijk standpunt bepaald over de verdere afwikkeling van deze wedstrijd tegen ADO, maar dat houden we vooralsnog intern. Het laatste woord is hier nog niet over gezegd."

De Supportersvereniging Vitesse riep op zondag de club op om bezwaar aan te tekenen bij de KNVB en de eis neer te leggen om het op 2 oktober gespeelde duel over te kunnen spelen.

Lees ook: SV roept Vitesse op om bezwaar aan te tekenen bij de KNVB
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: