28 maart 2019 In de media

Vitesse vreest einde seizoen Gong

Het seizoen van Hilary Gong bij Vitesse lijkt voorbij. De Nigeriaan kampt met aanhoudende knieproblemen. Mogelijk is hij maandenlang uitgeschakeld.
Gong (20) is de duurste aankoop van Vitesse in deze voetbaljaargang. De Arnhemse club maakte voor zijn komst afgelopen zomer circa twee miljoen euro over aan AS Trencin in Slowakije. Maar de Nigeriaanse aanvaller kampte al snel met een kniekwetsuur en kwam tot dusver slechts tien keer (kortstondig) in actie voor de eredivisionist, inclusief de KNVB-beker en de voorrondes van de Europa League.

Gong staat nog tot juli 2022 onder contract bij Vitesse. Coach Leonid Sloetski verwacht hem dit seizoen niet meer terug in de wedstrijdselectie. De Nigeriaan heeft nieuwe knieklachten overgehouden aan het duel met Heracles (3-2 verlies) in de vorige speelronde van de eredivisie. Mogelijk wordt hij binnenkort geopereerd.MusondaGong is na Charly Musonda de tweede selectiespeler die Vitesse dit seizoen niet meer kan gebruiken. De Belg keerde onlangs vanwege kruisbandletsel definitief terug naar Chelsea, de club die hem uitleende aan de Arnhemse eredivisionist. Hij maakte in competitieverband geen enkele minuut voor Vitesse.

Vitesse verwelkomt Jake Clarke-Salter weer wel. De Engelsman is hersteld van knieletsel. Hij is meteen inzetbaar bij de hervatting van de competitie tegen ADO Den Haag (zaterdag, 18.30 uur).
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: