25 april 2016 In de media

Vitesse vs FC Utrecht in teken van KWF

Zondag 1 mei speelt Vitesse vs FC Utrecht. Deze wedstrijd staat ook dit seizoen in het teken van KWF Kankerbestrijding.
Dit is inmiddels uitgegroeid tot een traditie.

Mister Vitesse, Theo Bos, overleed in 2013 op veel te vroege leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Samen met maatschappelijk partner KWF Kankerbestrijding zet Vitesse zich jaarlijks in om geld in te zamelen, specifiek voor wetenschappelijke onderzoek naar alvleesklierkanker. Er wordt zondag door KWF Kankerbestrijding gecollecteerd bij de ingangen van GelreDome. De opbrengsten hiervan gaan naar wetenschappelijk onderzoek naar alvleesklierkanker. Ook ondersteunt Vitesse KWF Kankerbestrijding in voorlichting over een gezonde leefstijl. Vitesse probeert in samenwerking met KWF Kankerbestrijding de maatschappij bewustwording bij te brengen over het onderwerp kanker.

Status wetenschappelijk onderzoek naar alvleesklierkanker
Alvleesklierkanker heeft een slechte prognose. Als er geen uitzaaiingen zijn en het gezwel operatief te verwijderen lijkt, kan een operatie genezing bieden. Eerdere studies suggereren dat er meer winst valt te behalen als voorafgaand aan de operatie een combinatie van bestraling en chemotherapie wordt toegediend. Doordat deze onderzoeken kleinschalig van aard waren en een controlegroep ontbrak is er een nieuwe studie opgezet. 

In de nieuwe studie willen de onderzoekers vaststellen of de overlevingskans van patiënten met alvleesklierkanker inderdaad toeneemt als ze voorafgaand aan de operatie worden behandeld met een combinatie van bestraling en chemotherapie. Tijdens deze studie verlenen meerdere ziekenhuizen hun medewerking. 

Vitesse en KWF Kankerbestrijding
Sinds 2012 hebben Vitesse en KWF Kankerbestrijding een nauwe samenwerking. Naast de traditionele KWF-wedstrijd versterken Vitesse en KWF Kankerbestrijding elkaar op verschillende momenten in het seizoen. 
 

image
Vitesse / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: