30 april 2021 In de media

Vitesse vs PEC Zwolle: beiden hebben nog genoeg om voor te strijden

Nog vier competitiewedstrijden. De spanning stijgt. Na het gelijke spel in Rotterdam staan de Arnhemmers nog altijd 2 punten voor op Feyenoord. Een zege in GelreDome tegen PEC Zwolle moet er voor zorgen dat die marge blijft staan. “We willen minimaal op deze positie blijven en dus willen en moeten we de wedstrijd zaterdag winnend afsluiten”, aldus verdediger Tomas Hajek.

Hoofdtrainer Thomas Letsch moet tegen de Zwollenaren diverse spelers missen door schorsingen: Riechedley Bazoer, Jacob Rasmussen, Sondre Tronstad en Maxi Wittek. “En we kunnen helaas ook nog niet over Eli Dasa beschikken”, voegt Letsch daaraan toe. “De verwachting is dat hij volgende week weer volledig met de groep mee kan trainen.”

De trainer moet dus noodgedwongen een beroep doen op meerdere andere spelers. “De situatie is zoals die is. Gelukkig beschikken we over voldoende andere spelers die weten wat er van ze gevraagd wordt. Natuurlijk, het zijn jonge spelers, maar we hebben daar het volste vertrouwen in. Ik kijk er naar uit om ze te zien spelen zaterdag. Uit hebben we het niet goed gedaan. Dat moet nu anders. Aan ons de taak om de juiste oplossingen te vinden en een goed resultaat neer te zetten”, aldus Letsch.

Tomas Hajek is, net als vorige week, de logische vervanger van Jacob Rasmussen. “Of ik vorige week tevreden was met mijn prestatie? De staf is daar om zich over uit te spreken. We hebben als team de nul gehouden, dat is belangrijk voor een verdediger. Het kan altijd beter, zaterdag moeten we er weer staan en ons belonen als team. Zwolle-thuis is een compleet andere wedstrijd in vergelijking met Feyenoord-uit. Met welke spelers we het ook doen, we moeten winnen en niets anders.”

Tegenstander PEC Zwolle, gecoacht door oud-Vitessenaar Bert Konterman, staat op een 13epositie. Het behaalde vorige week een uitstekend resultaat door in Heerenveen met 2-0 te winnen. Pelle Clement en Bram van Polen waren de doelpuntenmakers. Met twee overwinningen op rij deed de ploeg goede zaken om uit het zicht te blijven van de ploegen in de gevarenzone. Het gat met nummer 14, RKC Waalwijk, is daarmee wel geslagen.

Toch wordt ongetwijfeld nog naar plek 8 gekeken. Het verschil met Heracles Almelo, de huidige nummer 8, is maar 4 punten. Met, na Vitesse, nog een uitwedstrijd tegen PSV voor de boeg én thuiswedstrijden tegen ADO Den Haag en FC Groningen is in deze competitie nog alles mogelijk. En dus heeft PEC nog alles om voor te spelen.

Vitesse vs PEC Zwolle begint zaterdagavond om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij. Na Fortuna Sittard vs FC Emmen wordt het de tweede eredivisiewedstrijd van Kooij in het seizoen 2020|2021.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: