15 juni 2016 In de media

Vitesse vult vacante functies in na terugkeer Allach

Vitesse zal niet voor volgende week in gesprek gaan met potentiële assistent-trainers.
De Arnhemse club is nog op zoek naar een 'rechterhand' voor nieuwbakken hoofdcoach Henk Fraser, maar deze zal niet aangesteld worden voordat technisch directeur Mohammed Allach maandag terugkeert van vakantie. Pas daarna gaat Vitesse in conclaaf met gegadigden.

Volgens algemeen directeur Joost de Wit geniet Allach nog van een 'welverdiende vakantie'. Daardoor werd ook de aanstelling van hoofdtrainer Fraser afgewikkeld door De Wit. Vitesse, dat op 26 juni begint aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, is nog op zoek naar een assistent-trainer en een hoofd opleiding. ,,Op namen gaan we niet in", zegt algemeen directeur Joost de Wit. ,,De gesprekken zullen we echter pas voeren als Mo maandag terugkeert. Of dat niet raar is? Nee hoor. Zijn vakantie stond al veel langer ingepland. Bovendien is het zo dat alles rondom de aanstelling van Henk is besproken met Mo. Als hij er wel was geweest, had hij de pers te woord gestaan. Dat maakt voor ons geen verschil.

Een belangrijke kandidaat om Henk Fraser komend seizoen te assisteren, is Rob Maas. Hij nam in de winterstop het stokje als hoofdtrainer over van de naar Maccabi Tel Aviv vertrokken Peter Bosz, maar deed vorige maand alweer een stap terug nadat hij er niet in was geslaagd Vitesse naar de play-offs voor Europees voetbal te leiden. Maas zit momenteel zelfs zonder club, omdat zijn contract in Arnhem bovendien afliep. ,,Hij had als hoofdtrainer een contract voor een half jaar", verklaart algemeen directeur Joost de Wit de transfervrije status van Maas. ,,Hij heeft op het moment geen contract bij ons, maar het is wel zo dat we continu contact met hem zijn blijven houden omdat we nog steeds denken dat hij van waarde kan zijn voor ons."
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: