27 augustus 2021 In de media

Vitesse wacht grote uitdaging: ‘Een van de zwaarst mogelijke poules’


De uitkomst van de Conference League-loting zorgt voor gemengde gevoelens bij Vitesse-trainer Thomas Letsch. De Duitser beseft dat de Arnhemmers het met een underdogrol moeten doen in Groep G.

Daags na het verslaan van Anderlecht in de play-offs werd Vitesse in Istanbul voor de groepsfase van de Conference League gekoppeld aan Tottenham Hotspur, Stade Rennes en NS Mura. Kort na de loting probeerde Letsch tegenover het clubkanaal de kansen al in te schatten: ‘Als je op voorhand naar de namen van de clubs kijkt, dan is Tottenham Hotspur de favoriet in de groep. Rennes is echter ook een tegenstander van formaat. Ik denk dat wij, samen met NS Mura, de underdog zijn.’
De Vitesse-coach is blij dat zijn spelers zich kunnen gaan meten met aansprekende tegenstanders, maar beseft tegelijkertijd dat een makkelijkere poule meer kansen had geboden.

Letsch: ‘Ik schat in dat dit een van de zwaarst mogelijke poules is. Tottenham Hotspur speelde bijvoorbeeld twee jaar geleden nog de finale van de Champions League, een podium waarop Stade Rennes vorig seizoen ook acteerde. Maar tegelijkertijd zijn deze tegenstanders ook de reden waarom we zo graag Europees voetbal willen spelen.
Zo zie je ook maar dat de Conference League niet zomaar het derde toernooi van Europa is, maar dat de kwaliteit van de deelnemers echt hoog ligt.’

Vitesse wacht nog een zware wedstrijd vlak voor de interlandbreak. De Arnhemmers gaan zondag op bezoek bij Ajax (aftrap 14.30 uur).

Foto: Vitesse speler Gboho gehuurd van Stade Rennes speelt straks tegen zijn club in Conference League.

Bron: VI / Foto's: SV

Hoofdsponsor: