22 februari 2021 In de media

Vitesse wees lucratieve wintertransfer Tannane af

Vitesse heeft Oussama Tannane in de winterse transferperiode een lucratieve toptransfer afgewezen. Dat onthult de 26-jarige aanvaller in gesprek met de Gelderlander. Het zorgde voor teleurstelling, maar inmiddels heeft Tannane de knop omgezet.

Tannane kon naar verluidt naar Spanje, maar Vitesse gaf geen krimp en hield de sterspeler in Arnhem. “Er was van meerdere clubs interesse”, vertelt hij aan de Gelderlander. “Uiteindelijk is er geen deal tot stand gekomen. Geen probleem. Ik had afgelopen zomer ook bepaald om een heel seizoen bij Vitesse te voetballen. Ik wilde me weer in de kijker spelen.”

Ook clubs uit Frankrijk, Duitsland, Rusland en het Midden-Oosten volgen de verrichtingen van Tannane, die eerder in het buitenland speelde bij Saint-Étienne en Las Palmas. “Ik heb altijd gezegd: Er moet iets geks komen, voordat ik bij Vitesse wegga. Maar dat diende zich in de winter dus ook aan. Ik wil de clubnaam niet geven. Maar het was top. Het was bijna rond. Met die club was alles rond. Maar uiteindelijk ketste de overgang af. Dat was wel even een domper.”

Naar verluidt vormde de vraagprijs van Vitesse het struikelblok. Tannane gaat daar niet op in. ,,Dat de deal afketste, spookte wel door het hoofd”, geeft hij toe. ,,Ik ben een mens. Al die perikelen hadden invloed op mijn spel. Maar uiteindelijk moet de knop dan ook een keer om. Dat heb ik mezelf opgelegd. Ik moet bij Vitesse de competitie afmaken. Ik ben gelukkig hier. We spelen dit seizoen over het algemeen toch leuk voetbal, ook al gaat het nu minder. Ik wil iets neerzetten met Vitesse. Een eindklassering in de top vier, ik geloof daar zeker in, zou geweldig zijn. Dat verwachtte op voorhand niemand. En we hebben een kans in de beker. Die cup oppakken in De Kuip, dat zou fantastisch zijn.”

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: