17 februari 2018 In de media

Vitesse weet de goede lijn niet door te trekken

Ondanks een bliksemstart verloor Vitesse vanavond met 1-2 van Excelsior. Vitesse begon sterk en kwam al in de tweede minuut via Luc Castaignos op voorsprong: 1-0.
Vlak voor rust was het Hicham Faik die met een afstandsschot de stand gelijk trok: 1-1. Mike van Duinen breidde de stand in de 66ste minuut uit en bezorgde zijn team daarmee de overwinning.

De ploeg van hoofdtrainer Henk Fraser begon in vergelijking met vorige week enigszins gewijzigd aan de aftrap. Maikel van der Werff mocht na wekenlang blessureleed zijn rentree in de basis maken.

Vitesse toonde vanaf de eerste minuut strijd en passie tegen de ploeg uit Kralingen. Met succes. De Arnhemmers hadden slechts twee minuten nodig om de score open te breken en op voorsprong te komen. Op aangeven van vleugelaanvaller Bryan Linssen opende Castaignos met een prachtige halve omhaal de score in het voordeel van de Arnhemmers: 1-0.

Ondanks de snelle voorsprong, kreeg Vitesse al vroeg in de wedstrijd een flinke dreun te verwerken. Na een onfortuinlijk kopduel met Excelsior-speler Lorenzo Burnet, moest Vitesse-captain Guram Kashia het speelveld geblesseerd verlaten. Niet veel later bleek ook Burnet niet volledig ongedeerd uit het duel te zijn gekomen waardoor beide teams al in de eerste helft noodgedwongen moesten wisselen.

Op slag van rust was het Excelsior dat het tweede doelpunt van de wedstrijd maakte. Met nog één minuut op de klok was het Hicham Faik, die al eerder dit seizoen in Rotterdam liet zien over een goed schot te beschikken, die de uitploeg weer naast Vitesse zette. Met een krachtige uithaal liet hij de bal achter doelman Remko Pasveer verdwijnen: 1-1.

Na de onderbreking liet Vitesse zien geen genoegen te nemen met een gelijkspel. De Vitessenaren bleven kort op de Rotterdamse defensie zitten en creëerde vlak na rust de beste kansen. Via een een-tweetje met Castaignos kon Linssen de geel-zwarten op voorsprong schieten. Zijn inzet stuitte echter op doelman Zwarthoed. De ploeg uit Kralingen leek hierna een nieuwe impuls te hebben gekregen en had direct een antwoord klaarliggen op de kans van Linssen. Met een mooie crosspass vanuit de Rotterdamse defensie werd aanvaller Levi Garcia eropuit gestuurd. Na een voorzet op Stanley Elbers was het Pasveer die er met een knappe redding voor zorgde dat stand gelijk bleef.

In de minuten die daarop volgde, leek de ploeg van Fraser enigszins verbluft van het spel van de Rotterdammers. Het lukten de Arnhemmers niet meer om het spel te maken en daar maakte Excelsior optimaal gebruik van. Na geschutter achterin belandde de bal in de 66ste minuut via Mike van Duinen in het doel: 1-2. Na de tweede tegentreffer kon Vitesse de knop niet meer omzetten. De Rotterdammers speelde de wedstrijd zorgvuldig uit.

Volgende week neemt Vitesse het op tegen VVV-Venlo. Om 20.45 uur wordt het afgetrapt in Stadion De Koel. Tickets zijn verkrijgbaar via Vitesse.nl/tickets.