18 mei 2018 In de media

Vitesse werkt laatste training af voor finale vs FC Utrecht

Vitesse maakt zich op voor de wedstrijd waarin beslist wordt wie in het nieuwe seizoen Europees voetbal speelt. De ploeg van interim-hoofdtrainer Edward Sturing neemt het zaterdag 19 mei op vs FC Utrecht. Vanaf 20.45 uur rolt de bal in Stadion Galgenwaard in Utrecht.
Met de 3-2 thuisoverwinning op zak leeft de ploeg van Sturing ontspannen, maar gefocust toe naar de return in Utrecht. Ondanks de goede uitganspositie moet Vitesse ook in Utrecht nog vol aan de bak. Sturing: “Vitesse en FC Utrecht zijn twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. We moeten niet alleen maar gaan verdedigen. We moeten juist van onze eigen kwaliteiten uit gaan en dat is vooruit durven voetballen. Daarnaast is het zaak dat we fysieke duels aangaan en winnen. Dat is belangrijk als we het spel willen maken.”

Aan de sfeer ligt het in ieder geval niet want ruim zevenhonderd supporters reizen Vitesse achterna. Sturing: “Fantastisch dat we op hun steun kunnen rekenen. Nu is het aan ons om ze daarvoor iets terug te geven.”

Ook aanvoerder Guram Kashia is blij met de support zaterdagavond. Kashia: “Geweldig dat we ook zaterdag weer op hen kunnen rekenen. Een ticket voor Europees voetbal zou een mooie bekroning zijn op een goed seizoen. Daarvoor moeten we ook zaterdag in Utrecht nog één keer alles geven. Ook voor onze supporters.”

Mitchel van Bergen ontbrak vrijdag vanwege ziekte. Mason Mount is geschorst voor de returnwedstrijd.

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: