24 september 2015 In de media

Vitesse wijst schikkingsvoorstel Bosz af

Vitesse heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal aan het adres van hoofdtrainer Peter Bosz afgewezen. De trainer werd woensdagavond tijdens het bekerduel met Heracles Almelo door scheidsrechter Danny Makkelie naar de tribune gestuurd.
De aanklager stelde een straf van vier wedstrijden uitsluiting voor wegens een aanklacht die uit drie onderdelen bestaat. De trainer wordt beschuldigd van het in woord en gebaar niet eens te zijn geweest met de arbitrage. Voorts zou hij niet het speelveld hebben verlaten toen hij daartoe door de scheidsrechter werd verzocht. Ten derde zou Bosz de scheidsrechter in diskrediet hebben gebracht in een interview na afloop van het verloren bekerduel. 

De tuchtcommissie betaald voetbal van de KNVB zal zich nu over de zaak buigen. Datum en tijdstip van de zitting zijn nog niet bekend.


Update: De tuchtzaak dient volgende week donderdag 1 oktober.

Dat betekent dat Peter Bosz aanstaande zaterdag vs sc Heerenveen gewoon op de bank kan plaatsnemen.

Algemeen directeur Joost de Wit over de gang van zaken: "Hoe vervelend de situatie ook is, willen we nu de focus leggen op de competitiewedstrijd tegen Heerenveen."
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: