30 april 2020 In de media

Vitesse wikt en weegt: ‘Waarschijnlijk komt er een andere salarishuishouding’

Vitesse overweegt in de lonen te gaan snijden om de coronacrisis het hoofd te kunnen bieden. De Arnhemse club wacht de gesprekken tussen de spelersvakbonden en de federatie van voetbalclubs af, maar sluit niet uit dat er maatregelen genomen gaan worden.
Net als alle andere clubs worden de Arnhemmers ook hard getroffen door de crisis. "Voor ons beslaat elke tak grofweg 25 procent van de inkomsten", laat algemeen directeur Pascal van Wijk van Vitesse weten tegenover De Gelderlander. "Zeker over kaartverkoop is niets te zeggen. Het is niet eens duidelijk of er straks publiek bij wedstrijden is toegestaan. Maar sponsoring is ook een onzekere factor. Dit gaat in totaliteit meteen over miljoenen aan inkomsten."

Het missen van die miljoenen heeft ertoe geleid dat Vitesse nadenkt over 'een loonoffer', zo schrijft de regionale krant. Ondertussen lopen de gesprekken tussen de spelersvakbonden en de FBL, de federatie van voetbalclubs. "Op de achtergrond spelen heel veel processen", zegt Van Wijk. "We kijken naar alle kosten. In dit geval is het misschien wel een voordeel dat we zoveel aflopende contracten hebben. Met de coronacrisis komt er waarschijnlijk ook een andere salarishuishouding."

Voetbalprimeur / foto’s SV

Hoofdsponsor: