8 juni 2017 In de media

Vitesse wil ‘Chelsea Academy Speler van het Jaar’ naar Arnhem halen

Vitesse hoopt Mason Mount aan de selectie voor komend seizoen toe te kunnen voegen. De achttienjarige aanvallende middenvelder zou dan worden gehuurd van Chelsea, de club waarmee de Arnhemmers een zeer intensieve samenwerking hebben.
Mason zou op het middenveld de vervanger kunnen zijn van Lewis Baker, die de afgelopen twee seizoenen actief was voor Vitesse.

Mount is aanvoerder van Chelsea Onder-18 en werd vorig maand uitgeroepen tot 'Chelsea Academy Speler van het Jaar'. De voetballer, geboren in Portsmouth, loopt al vanaf zijn zesde jaar bij de club uit Londen rond en wordt gezien als een van de grootste talenten van Chelsea. Mount kwam uit voor alle vertegenwoordigende elftallen van Engeland en zal hoogstwaarschijnlijk ook tegen het Nederlands elftal aantreden komende zomer op het EK Onder-19 in Georgië.

Nu Vitesse zeker is van zes wedstrijden in de Europa League is de Eredivisionist nog interessanter geworden voor Chelsea om grote talenten in Arnhem te stallen. De Chelsea-huurlingen Lewis Baker, Nathan, Matt Miazga en Mukhtar Ali zijn terug naar Londen, maar het is geen geheim dat Vitesse wellicht ook één of twee van deze spelers wil terughuren. 'We zijn volop in gesprek met Chelsea', zei directeur Joost de Wit vorige week tegen VI. 'We willen zeker nu we Europees voetbal spelen heel graag op de eerste rij zitten om die goede spelers te kunnen huren die wij nodig hebben.'

Dat Mount ook daadwerkelijk naar Arnhem komt, staat nog niet helemaal vast. Binnen twee weken moet daar duidelijkheid over komen. Vitesse heeft concurrentie van enkele Championship-clubs, waaronder Fulham.
 


NB: Wij plaatsen dit artikel van een derde bronpartij
onder de nadrukkelijke vermelding ‘gerucht’. 
Een transfer is pas waar en definitief als het door
Vitesse op de eigen site vitesse.nl wordt bevestigd.
VI / Foto’s SV – Chelsea

Hoofdsponsor: