26 februari 2017 In de media

Vitesse wil ‘drie op een rij’ voorkomen in Deventer

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. In de lunchwedstrijd van zondag duelleren Go Ahead Eagles en Vitesse.
• In hoeverre heeft Go Ahead Eagles zich hersteld van de pijnlijke 1-0 nederlaag bij Roda JC Kerkrade van vorige week? De Deventer equipe verzuimde de degradatiezone te verlaten. Vitesse verloor de voorbije twee thuisduels, met Willem II en Ajax, en zweeft tussen middenmoot en subtop.

• Go Ahead Eagles en Vitesse stonden in Deventer tien keer eerder tegenover elkaar in de Eredivisie. De Arnhemmers koesteren een licht positieve balans met vijf zeges, vier nederlagen (geleden tijdens de eerste vier ontmoetingen) en één gelijkspel.

• In het lopende Eredivisie-seizoen boekte Go Ahead Eagles al vier overwinningen voor eigen publiek. Dat zijn er al net zoveel als in de laatste jaargang, 2014/15, waarin de formatie op het hoogste niveau uitkwam.

• Gedurende de vorige vier seizoenen waarin Go Ahead Eagles actief was in de Eredivisie had het na 23 speelrondes altijd minimaal veertig goals om de oren gekregen. Nu staat de teller op 'slechts' 37 tegendoelpunten.

• Go Ahead Eagles kreeg in de laatste vijf wedstrijden telkens maximaal één tegentreffer. De laatste ploeg die vaker scoorde tegen de Deventer equipe was AZ, op 13 januari (1-3 zege voor de Alkmaarders).

• Vitesse ging tijdens de voorbije twee speelrondes onderuit, tegen Willem II (0-2) en Ajax (0-1). De laatste keer dat de Arnhemmers drie keer op rij verloren, dateert uit februari 2012.

• Na 23 speelrondes was Vitesse-middenvelder Marvelous Nakamba de Eredivisie-speler met de meeste balveroveringen op zijn naam: 184.

• In slechts één van zijn laatste zeven uitwedstrijden moest Vitesse zijn meerdere erkennen in de tegenstander. De andere zes uitduels mondden uit in twee zeges en vier remises.
 

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: