17 december 2014 In de media

Vitesse wil bij Ajax het goede spel belonen

Vitesse opende het huidige seizoen met een geweldige wedstrijd in de ArenA. Toch waren de punten toen voor Ajax (4-1), dat de Arnhemmers donderdag wéér ontvangt in eigen huis.
Ditmaal treffen Ajax en Vitesse elkaar in de achtste finales van de KNVB Beker. Ajax is al zeker van Europa League-voetbal na de winterstop. Donderdag kunnen de Amsterdammers met een winstpartij zorgen dat ze in de tweede competitiehelft nog meedoen om alle prijzen. Zoals eerder vermeld, troffen de twee teams elkaar begin augustus al in competitieverband.

Vermeer
Ajax won voor eigen publiek, maar het was veelzeggend dat doelman Kenneth Vermeer werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd. De keeper, die aan het einde van dezelfde maand naar Feyenoord vertrok, hield de Amsterdammers met een handvol reddingen in de wedstrijd. Pas vijf minuten voor tijd werd Vermeer gepasseerd en zorgde Vejinovic voor de eretreffer.

Ajax schoot tijdens de wedstrijd vier keer op doel en toonde zich dus erg effectief. De gasten uit Arnhem schoten zevenmaal op doel, maar slechts één bal passeerde de doellijn en raakte de touwen. Ook op het gebied van gemiste schoten en balbezit domineerde Vitesse. Het openingsduel was voor Vitesse misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen, maar toch verliet de ploeg Amsterdam puntloos.

"Nog nooit zoveel gecreëerd"
Sinds de ontmoeting in de ArenA etaleerde Vitesse het goede spel nog regelmatig. Het 'scorend onvermogen' bleef ook. Met de winterstop in zicht staat Vitesse twaalfde in de Eredivisie. "En dat is lastig te begrijpen", zei Davy Pröpper eind november tegenover het Algemeen Dagblad. "Want ik heb met Vitesse nog nooit zo veel kansen gecreëerd."

Een halve maand na het interview met Pröpper, en van een ommekeer is nog steeds geen sprake. Vitesse is bezig aan een dramatische reeks. De laatste keer dat de Arnhemmers een wedstrijd wisten te winnen, was eind oktober in de vorige bekerronde. Toen werd FC Dordrecht verslagen (2-1). Sindsdien boekte Vitesse vier remises en twee nederlagen.

Afgelopen weekend lukte het wéér niet. Vitesse kwam op voorsprong in het duel met FC Groningen, maar vergat uit te lopen (1-1). "Met een punt schieten we niets op" zei Vitesse-trainer Peter Bosz, die in gesprek met FOX Sports liet weten dat Ajax Vitesse wel ligt: "Het is fijn om tegen dat soort ploegen te spelen. Ajax is een goed team, dat wil voetballen. Dat is prima voor ons."

Slordig Ajax
Ajax doet het qua resultaat goed, maar was afgelopen weekend niet geweldig in het thuisduel met FC Utrecht. Trainer Frank de Boer was niet tevreden dat zijn spelers een 2-0 voorsprong bijna nog uit handen gaven. Utrecht kon uit de omschakeling een aansluitingstreffer produceren. De Boer: "Dat was typerend voor de fase waarin we op dat moment zaten. Zo slordig."

"We speelden niet simpel, losten alles op een moeilijke manier op", vervolgde De Boer na afloop tegenover diverse media. "Daardoor kwamen we na de 2-1 niet meer in ons ritme. De tweede helft was matig, slecht zelfs." Tegen Vitesse zal Ajax zich van een betere kant moeten laten zien. Anders kan het donderdag 'overwintering' in de beker zomaar aan De Boer zijn neus voorbijgaan.
 

Goal / Foto’s SV

Hoofdsponsor: