12 december 2018 In de media

Vitesse wil doelman Eduardo definitief aantrekken

Vitesse wil doelman Eduardo dos Reis Carvalho definitief aantrekken. De Arnhemse club is met de Portugese keeper in gesprek over een eenjarig contract. De routinier staat open voor een langer verblijf bij de eredivisionist.
Eduardo (36) wordt dit jaar door Vitesse gehuurd van Chelsea. De Zuid-Europeaan heeft nog tot juli 2019 een verbintenis bij de Londense club. Hij is daarna in de zomer transfervrij.

De Portugese keeper heeft weinig uitzicht op een nieuw contract bij Chelsea. De grootmacht uit Londen moet rekening houden met de reglementen van de FA, de Engelse voetbalbond. Bij clubs in de Premier League moeten 8 van de 25 spelers in de selectie ‘homegrown player’ (HGP) zijn.

Homegrown betekent dat spelers, ongeacht nationaliteit, tenminste drie jaar bij een Engelse profclub moeten spelen, voordat ze 21 jaar zijn. Eduardo is op latere leeftijd door Chelsea aangetrokken. Bij het formeren van de selectie voor het nieuwe seizoen kan de club uit Londen de kostbare plek voor (buitenlandse) sterren beter bezetten dan met een derde doelman uit Portugal, die weinig tot geen speelminuten gaat maken.

Vitesse heeft met die wetenschap ook geïnformeerd bij Eduardo en diens management. De doelverdediger, voorheen onder meer actief bij Braga, Genua, Istanbul Basaksehir en Dinamo Zagreb, heeft het uitstekend naar zijn zin in Arnhem. Hij ziet een extra seizoen in de eredivisie wel zitten. De Gelderse club zet daarom vol op zijn komst in.

Pasveer
Vitesse kiest voor de Portugees, terwijl in Arnhem ook Remko Pasveer nog onder contract staat. De Tukker heeft een verbintenis tot juli 2020 bij de club. De eredivisionist heeft verder Jeroen Houwen (onder contract tot 2021) verhuurd aan Telstar.

Wat huurlingen betreft komt Charly Musonda dit kalenderjaar niet meer in actie bij Vitesse. Het is zelfs nog zeer de vraag of de Belg van Chelsea zich in januari wel meldt bij de Arnhemse club. Het herstel van zijn knieblessure vergt vooralsnog meer tijd dan verwacht.

Matavz
Musonda is door Vitesse in eerste instantie voor een half jaar gehuurd van de Engelse club. De Arnhemse eredivisionist bekijkt met de leiding in Londen de optie voor nog eens een huurperiode van een half jaar. Daarbij is de aard van de blessure van Musonda uiteraard bepalend.

Vitesse kan dit jaar ook geen beroep meer doen op Tim Matavz en Arnold Kruiswijk. Matavz herstelt van een kuitbeenbreuk. De Sloveen sluit op zijn vroegst eind januari weer aan bij de groep. Kruiswijk kampt met een chronische rugblessure en staat nog zeker lange tijd aan de kant.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: