19 december 2020 In de media

Vitesse wil Feyenoord pijn doen: ’Ooit zullen ze weer eens verliezen’

Vitesse viel afgelopen speelronde door het 1-1 gelijkspel tegen SC Heerenveen buiten de topdrie, maar kan die plek zondag in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord terugveroveren. Daarvoor zal Vitesse wel moeten winnen van de Rotterdammers, die nu evenveel punten hebben maar een beter doelsaldo. „Als ik het niveau zie dat wij tegen SC Heerenveen en tegen Willem II hebben gehaald, dan denk ik dat we ook van Feyenoord kunnen winnen”, aldus een zelfverzekerde trainer Thomas Letsch.

Vitesse moest donderdagavond nog stevig aan de bak om ten koste van Willem II verder te gaan in de KNVB-beker. De Arnhemmers wisten de laatste twee duels in de Eredivisie niet te winnen, maar zijn erop gebrand om na PSV ook Feyenoord pijn te doen. „Ik kijk uit naar de wedstrijd. We krijgen de kans om in een direct duel te laten zien, dat we de betere ploeg zijn”, aldus Letsch.

„We willen de punten in eigen huis houden en weer voor Feyenoord komen te staan in de stand. Dat wordt moeilijk, want wij hebben midweeks een wedstrijd gehad en zij niet, zodat ze uitgeruster zijn. Maar ik denk, dat zware benen niet zo’n grote rol spelen, als je zo’n rechtstreeks duel kunt uitvechten met Feyenoord. De jongens zullen heel gemotiveerd zijn om het te laten zien.

’Zondag mooi moment’

Feyenoord is bezig aan een indrukwekkende reeks. Sinds de entree van Dick Advocaat in oktober vorig jaar hebben de Rotterdammers niet meer verloren in de Eredivisie. „Niet alle wedstrijden zijn misschien heel goed geweest, maar zij kunnen heel goed op resultaat spelen”, weet Letsch. „Maar ooit zullen ze weer een keer een competitiewedstrijd moeten verliezen. Zondag vind ik daarvoor een mooi moment. Als wij alles geven, kunnen we dat bereiken. We zijn overtuigd van onze capaciteiten”, aldus Letsch, die Eli Dasa ziet terugkeren na een absentie vanwege corona, maar nog geen beroep kan doen op Armando Broja.

Ook Vitesse-verdediger Danilho Doekhi kijkt uit naar de confrontatie met Feyenoord, die voor hem een speciaal tintje heeft. „Het is altijd leuk om tegen een topclub te spelen en het is ook nog eens de club uit mijn stad. Mijn hele familie woont in Rotterdam. Het is een mooi meetmoment om te zien waar we staan. Feyenoord is een lastige ploeg om tegen te spelen. Sinds Dick Advocaat er trainer is, hebben ze nog niet verloren in de Eredivisie. Dat is een opmerkelijke statistiek. Ze zijn moeilijk te verslaan, maar dit seizoen loopt het niet altijd heel lekker. Misschien kunnen we daarvan profiteren.”

Mooie gelegenheid

De centrale verdediger, een neef van oud-international Winston Bogarde, groeide niet ver van De Kuip op, maar speelde nooit voor Feyenoord. „Vanuit mijn amateurclub Xerxes ben ik naar Excelsior gegaan. Daar heb ik het grootste gedeelte van mijn jeugd gespeeld, van de F1 tot het eerste, en van Excelsior uit ben ik bij Ajax terechtgekomen, waar ik twee jaar heb gespeeld”, aldus de centrumverdediger, die bezig is aan zijn derde seizoen bij Vitesse.

Doekhi is bezig aan een sterk seizoen en is al regelmatig geprezen door Letsch, die hem een van de sterkste centrumverdedigers in de Eredivisie vindt. De Rotterdammer ziet de strijd om de derde plaats met Feyenoord als een mooie gelegenheid om zichzelf te laten zien. „Ik zit lekker in mijn vel en krijg veel vertrouwen van de trainer en het team. Persoonlijk gaat het prima. We hebben al meerdere keren de nul gehouden en hopelijk lukt ons dat ook zondag.”

Vitesse – FC Twente 1 – 0
Eredivisie 2019/2020
Gelredome Arnhem

Bron: TG / Foto's: SV

Hoofdsponsor: